Atenționare de călătorie pentru Italia. Două mari companii aeriene sunt în grevă
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Davi Pimentel/ Pexels
Fotografie de la Davi Pimentel/ Pexels
Cetățenii români care intenționează să călătorească în Italia au fost atenționați de MAE asupra faptului că sindicatele Filt-Cgil şi Uiltrasporti au anunţat organizarea unei greve, pentru data de 1 octombrie 2022.

Din cauza unor greve anunțate de către sindicatele Filt-Cgil şi Uiltrasporti pentru data de 1 octombrie 2022, unele zboruri ar putea înregistra întârzieri sau chiar ar putea fi anulate. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe a emis un avertisment de călătorie pentru Italia, potrivit România TV.

Greva va viza activitatea piloţilor şi însoţitorilor de bord din cadrul companiilor aeriene Ryanair şi Vueling.

MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp cu privire la situaţia zborurilor contractate, consultând paginile de internet de specialitate şi oficiale şi/sau contactând direct operatorul de zbor, în vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Roma, +39 06 835 233 44; +39 06 835 233 52; +39 06 835 233 58; +39 06 835 233 56; +39 06 835 233 69; +39 06 835 233 71; +39 06 835 233 74, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi următoarele linii telefonice de urgenţă în funcţie de regiune:

• Consulatul General al României la Roma: +39 345.147.3935
• Consulatul General al României la Milano: +39 366.108. 1444
• Consulatul General al României la Bologna: +39 324.803.5171
• Consulatul General al României la Torino: +39 338. 756 .8134
• Consulatul General al României la Trieste:  +39 340.882.1688
• Consulatul General al României la Bari: +39 334.604.2299
• Consulatul României la Catania: +39 320.965.3137

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește și:

MAE îndeamnă românii aflați în Rusia să plece cât mai curând și să evite călătoriile în această țară

MAE le recomandă românilor aflați în Rusia să plece cât mai curând și să evite călătoriile în această țară, în contextul evoluțiilor recente din Federația Rusă, inclusiv ca urmare a mobilizării militare anunțate de Vladimir Putin.

"În contextul evoluțiilor recente din Federația Rusă, inclusiv ca urmare a anunțului din 21 septembrie 2022 privind mobilizarea parțială, precum și în continuarea mesajelor publice transmise de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) încă din luna februarie a.c., MAE face următoarele precizări:

MAE reamintește și reiterează cu insistență recomandările adresate cetățenilor români încă din luna februarie a.c. (http://www.mae.ro/node/57915) de a evita călătoriile neesențiale în Federația Rusă, iar celor care se află temporar în această țară să ia în considerare părăsirea teritoriului Federației Ruse cât mai curând.

MAE, recomandări pentru români


Totodată, MAE recomandă cetățenilor români prezenți pe teritoriul Federației Ruse să manifeste atenție sporită, să evite locurile în care sunt prezente adunări publice sau aglomerări mari de persoane și să nu se angajeze în desfășurarea unor eventuale acțiuni de protest sau alte manifestații care pot genera violențe stradale.

De asemenea, MAE reiterează recomandarea adresată și anterior cetățenilor români care se află pe teritoriul Federației Ruse să își înregistreze neîntârziat prezența prin intermediul platformei www.econsulat.ro,la  adresa https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza, disponibilă atât de pe PC sau laptop, cât și de pe telefonul mobil.

Surse de informare pentru români


MAE subliniază importanța informării permanente din surse sigure și oficiale și luarea tuturor măsurilor posibile pentru asigurarea siguranței personale și solicită cetățenilor români consultarea paginilor de Internet:

http://moscova.mae.ro, http://sanktpetersburg.mae.ro, http://rostov.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie utile", transmite MAE într-un comunicat de presă.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel