Atenție la măștile de față cu clemă metalică. Pot ARDE fața în timpul unui RMN
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 09 dec 2020, 08:44
WhatsApp
FDA avertizează purtării măștilor de față cu piese metalice în cazul în care efectuează un RMN. Alerta vine după ce fața unui pacient a fost arsă în timpul unei astfel de proceduri. 

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente avertizează împotriva purtării măștilor de față cu piese metalice în timpul examenelor de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) după ce un pacient a suferit arsuri faciale, scrie CNN

Agenția a emis marți o alertă de siguranță care avertizează pacienții și furnizorii de servicii medicale cu privire la potențialele pericole.

"FDA a primit recent un raport potrivit căruia fața unui pacient a fost arsă din cauza metalului dintr-o mască de față purtată în timpul unui RMN", a declarat agenția în alertă. Leziunea s-a produs în timpul unei scanări a gâtului.

Ce pot conține măștile

Unele măști de față, cum ar fi măștile chirurgicale sau non-chirurgicale și aparatele respiratorii, conțin piese și acoperiri metalice. Părțile metalice pot include bucăți pentru nas, denumite și cleme sau fire pentru nas, nanoparticule sau acoperire antimicrobiană care ar putea conține argint sau cupru.

Metalele se pot încălzi în timpul unui RMN și pot arde pacientul.

2. -imagine fara descriere- (30d86647-7398-4ec4-aae1-c95e7e46a103_67584600.jpg)

Sursa foto: FDA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?