Data publicării:

Atacul din Cehia nu este o premieră! Iată lista cu întâmplările tragice de acest fel care au lovit țara

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Din păcate, Cehia nu este străină de atacurile armate.

Istoria atacurilor armate din Cehia se întinde pe sute de ani, dar am trecut prin ele și vă prezentăm atacurile din ultimii 15 ani.

8 Martie 2009 

Cehia a fost martora unuia dintre cele mai grave incidente de violență legată de familie în decenii, atunci când un bărbat în vârstă de 41 de ani a împușcat mortal patru persoane într-un bar din Petřvald, în Moravia de Nord, sâmbătă seara. Ulterior, el a încercat să se împuște pe sine. Tragedia a șocat națiunea și a relansat o dezbatere cu privire la deținerea armelor și siguranța publică.

24 Februarie 2015

Zdeněk Kovář (63 de ani) a intrat într-un restaurant și a deschis focul asupra clienților și personalului cu o armă deținută legal și un revolver. Atacul a avut loc după ce poliția i-a ordonat să predea armele din cauza deteriorării stării sale mentale.

El săvârșise mai multe infracțiuni minore în anii precedenți, care ar fi permis poliției să-i confiște armele, cu toate acestea, acestea nu au fost investigate în măsura maximă prevăzută de lege. Atacatorul a omorât 8 persoane.

10 Decembrie 2019

Ctirad Vitásek (42 de ani) a împușcat pacienți într-o sală de așteptare la Spitalul Universitar Ostrava, folosind o armă CZ-75 ilegală. Atacatorul avusese trei condamnări penale anterioare, una dintre ele pentru o infracțiune violentă. De asemenea, acesta fusese internat într-un spital de boli mintale înainte. Atacatorul a omorât 7 persoane.

8 August 2020

Zdeněk Konopka (54 de ani) a dat foc apartamentului fiului său, unde avea loc o petrecere de ziua nașterii cu mulți invitați, la care el nu fusese invitat, ucigând 11 persoane. Atacatorul avusese patru condamnări penale anterioare, două dintre ele pentru infracțiuni violente.

Cu câteva săptămâni înainte de atac, agresorul își amenințase fiul și soția despărțită, iar ancheta poliției referitoare la acest incident era încă în curs în momentul atacului.

21 December 2023

Autorul atacului era un student la Facultatea de Arte a Universităţii Caroline.

Ucigașul din Praga s-a sinucis, de fapt. Întreaga universitate a fost cufundată într-o stare de alarmă, cu personalul sfătuit să se baricadeze în interiorul încăperilor. Premierul ceh Petr Fiala, ca răspuns la „evenimentele tragice”, și-a anulat angajamentele viitoare, reflectând gravitatea situației.

Atacatorul era în vârstă de 24 de ani, originar dintr-un sat situat la 21 de kilometri de Praga. Tatăl suspectului a fost găsit mort joi, a mai precizat poliţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel