Data actualizării:
Data publicării:

Atac armat în Birmingham: 4 morți și zeci de răniți

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Incidentul a avut loc în zona Five Points South a orașului, au declarat polițiștii. Patru persoane au fost ucise și zeci au fost rănite într-un atac armat sâmbătă seara, în Birmingham, Alabama.

Poliția a declarat că ofițerii au răspuns la apeluri privind un atac major. „Ofițerii se află la fața locului unde mai multe persoane au fost împușcate, posibil cu multiple victime,” a scris Departamentul de Poliție din Birmingham într-o postare pe X (fostul Twitter).

Atacul armat a avut loc în zona Five Points South a orașului, se adaugă în postare.

Publicaţia ABC News din Birmingham, WBMA, a raportat că cel puțin patru persoane au fost ucise și zeci rănite în atacul armat. Cel puțin patru dintre răniți se află în stare critică, a declarat WBMA.

WBMA a mai informat că atacul a avut loc în jurul orei 23:00, sâmbătă seara, în aglomerata zonă Five Points South. Trei dintre cele patru victime au murit la fața locului, iar cea de-a patra a decedat la spital.

Anchetatorii au spus că nu au făcut arestări și cred că au fost implicați mai mulți atacatori. Poliția investighează dacă în atac a fost folosită o armă semiautomată echipată cu un dispozitiv cunoscut sub numele de "switch" – care permite trageri la o rată mai rapidă, potrivit WBMA.

Departamentul de Poliție din Birmingham a solicitat ajutorul FBI și ATF pentru investigarea cazului, a relatat WBMA. Autoritățile caută, de asemenea, informații din partea martorilor.

„Nu există resursă mai valoroasă decât publicul,” a declarat ofițerul de poliție din Birmingham, Truman Fitzgerald. „Vom face tot posibilul să descoperim, identificăm și prindem pe cei responsabili de atacul asupra oamenilor noștri în această dimineață.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel