Atac nemilos asupra Kievului și Harkovului. Peskov spune că nu este răspunsul Rusiei la atacul de la Donețk
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Dmitri Peskov spune că bombardarea Harkovului și Kievului nu este răspunsul Rusiei la atacul de la Donețk.

Bombardarea Harkovului și Kievului, care a avut loc marți, nu este un răspuns rusesc la atacul de duminică asupra pieței din Donețk, susține secretarul lui Vladimir Putin. Dmitri Peskov a insistat că armata rusă nu lovește ținte civile, deși anterior astfel de cazuri au fost raportate de ucraineni.

În timpul unei conversații cu jurnaliștii, reprezentantul Kremlinului a fost întrebat dacă se poate spune că bombardarea Harkovului și Kievului a fost un răspuns la atacul de la Donețk, scrie Interfax.

"Nu, nu poți", a răspuns Peskov.

Peskov: Continuăm operațiunea noastră militară specială



"Continuăm operațiunea noastră militară specială, iar armata noastră nu lovește facilitățile sociale, zonele rezidențiale și civilii, spre deosebire de regimul de la Kiev. Acesta este ceea ce distinge fundamental armata noastră de armata regimului de la Kiev", a mai afirmat secretarul de presă al lui Vladimir Puytin.

VEZI ȘI: Reuters: Rusia lansează un atac cu rachete asupra Kievului și Harkovului

După cum a raportat șeful DPR, Denis Pushilin, duminică a fost lansată o "lovitură combinată de artilerie de calibrul 152 mm și 155 mm" în districtul Kirovsky din Donețk. Potrivit acestuia, în urma atacului, 27 de persoane ar fi fost ucise și alte 25 ar fi fost rănite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel