Data actualizării:
Data publicării:

Atac fulgerător în Kursk. Bogdan Chirieac: Ofensiva lui Zelenski i-a bătut un cui în cap lui Putin. Poate se întâmplă ceva la Moscova

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ofensiva Ucrainei în regiunea Kursk pare că a dat peste cap planurile lui Vladimir Putin.

Citește și - Avertisment de la AIEA: Risc de incident nuclear la centrala din Kursk

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat, în cadrul Știrilor România TV, prezentate de Marilena Nedelcu, despre ofensiva surpriză a Ucrainei în regiunea Kursk și ce probleme îi creează această mișcare lui Vladimir Putin.

"Ofensiva lui Zelenski i-a bătut un cui în cap lui Vladimir Putin. Se dovedește că nu este capabil să se apere, că într-adevăr, Federația Rusă nu este corespunzător echipată pentru a respinge un atac pe teritoriul său. Adică este ceea ce am aflat cu toții de când a început războiul de 1000 de zile.

Nu cred că Volodimir Zelenski va ajunge la Moscova și va semna pacea la Kremlin, dar i-a făcut o problemă uriașă dictatorului de la Moscova. Acum se încearcă oprirea, vulnerabilizarea fronturilor rusești deschise în Donețk și în alte zone din Ucraina, în așa fel încât să se forțeze o așezare la masă", a spus Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac: Poate se mai întâmplă ceva la Moscova

 

"Dar așezarea la masă este în continuare dificilă, pentru că fiecare dintre cele două părți au pierdut foarte mult. Se estimează că în jurul de 600.000 de oameni fiecare. Vorbim despre Europa secolului al XXI-lea. Este nenorocire. Ucraina nu înțelege să ofere teritorii contra pace. Rusia nu înțelege, după pierderile suferite, să se retragă de pe teritoriul ucrainean.

Vom vedea în continuare ce se va întâmpla. Poate se mai întâmplă ceva la Moscova, poate se întâmplă ceva cu Vladimir Putin. Oligarhii nu sunt mulțumiți de sancțiunile economice. Cu toții au văzut slăbiciunea statului rus, una uriașă, privind totul!", a mai spus Bogdan Chirieac.

Lovitură dură pentru propaganda președintelui Vladimir Putin

Amintim faptul că șeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, a evidențiat faptul că ofensiva Ucrainei a dat o "lovitură dură" propagandei preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. Totodată, o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina va avea loc miercuri după-amiază, în urma atacurilor masive de luni şi marţi asupra oraşelor şi infrastructurilor ucrainene.

Ministrul apărării ucrainean, Rustem Umerov, va "pune la curent prin legătură video aliaţii privind situaţia de pe câmpul de luptă", a spus un purtător de cuvânt al NATO. Cu privire la ce se va discuta, unul dintre subiectele acestei reuniuni va fi despre apărarea antiaeriană, de care Ucraina are mare nevoie, a spus o sursă diplomatică, pentru AFP.

Solicitările lui Volodimir Zelenski către aliații occidentali

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat ajutorul forţelor aeriene ale statelor europene vecine, cu scopul de a distruge valurile de rachete şi de drone ruse care au lovit masiv Ucraina la începutul săptămânii.

"În diferite regiuni ale Ucrainei, am putea face mai mult pentru a proteja vieţile dacă aviaţia vecinilor noştri ar lucra împreună cu avioanele noastre de vânătoare F-16 şi apărările noastre antiaeriene", a zis Volodimir Zelenski, solicitând "soluţii".

Citește și - Ucraina testează cu succes prima sa rachetă balistică 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel