Data publicării:

Atac cibernetic la ”primăria lui Piedone”. Hackerii au cerut 5 milioane de dolari

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Serverele Primăriei Sectorului 5, condusă de Cristian Popescu Piedone, a fost atacată cibernetic, iar hackerii au cerut 5 milioane de dolari.

Citește și: Atenție la această înșelătorie pe Gmail! Hackerii folosesc voci generate de IA pentru a fura conturi

Un atac cibernetic a avut loc, sâmbătă, asupra serverelor Primăriei Sectorului 5, condus încă de Cristian Popescu Piedone, hackerii cerând răscumpărare 5 milioane de dolari.

”În această dimineață, angajații Primăriei Sectorului 5 au semnalat faptul că centrala telefonică a instituției nu funcționează. A fost sesizată societatea care se ocupă de mentenanță pentru a remedia problema și s-a constatat că serverele Primăriei Sectorului 5 au fost atacate cibernetic. Pe ecranul serverelor apare și un mesaj din partea atacatorilor, care cer răscumpărare 5 milioane de dolari. (...) Menționăm că au fost atacate doar serverele sediului Primăriei Sectorului 5 din Fabrica de Chibrituri, nu și cele ale altor direcții care își derulează activitatea în alte sedii”, informează Primăria Sectorului 5.

De asemenea, reprezentanții Primăriei Sectorului 5 au luat legătura cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, dar și cu oficialii Directoratului Național de Securitate Cibernetică pentru a urma toți pașii necesari remedierii acestei situații.

Edilul încă în funcției, Cristian Popescu Piedone, a afirmat că nu va plăti suma cerută de teroriștii cibernetici.

”Nu voi ceda în fața unor astfel de atacuri și nu voi plăti suma cerută de teroriștii cibernetici. Vreau să-i mulțumesc ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, și reprezentanților DNSC pentru că au intervenit prompt.

În perioada următoare, după remedierea situației, vom implementa noi măsuri de securitate cibernetică pentru a ne asigura că astfel de situații nu se vor mai repeta”, a transmis primarul Cristian Popescu Piedone, cel care până la 1 noiembrie ar trebui să-i predea mandatul fiului său, Vlad Popescu Piedone, primarul ales în iunie 2024. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel