Data publicării:

Atac armat la un liceu din SUA. Un elev a împușcat șase persoane înainte de a se sinucide

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video X MSNBC
Captură de ecran / Foto: Video X MSNBC
A avut loc un atac armat la un liceu din statul american Iowa.

Un elev a împușcat șase persoane, dintre care una mortală, într-un liceu din statul american Iowa, înainte de a se sinucide, în prima zi de după vacanța de sărbători, a anunțat poliția.

Un dispozitiv exploziv improvizat ”destul de rudimentar” a fost găsit de anchetatori la liceul Perry, a declarat poliția, și a fost pus în siguranță.

Cinci dintre cei împușcați erau elevi, iar unul este un administrator al școlii. Elevul care a murit era în clasa a șasea, care este destinată elevilor de 11 sau 12 ani.

Primele semnale au fost primite la ora locală 07:37, iar primul ofițer a ajuns la fața locului în câteva minute, a precizat poliția.

Vorbind cu reporterii după împușcături, directorul adjunct al Diviziei de Investigații Criminale din Iowa, Mitch Mortvedt, a declarat că ofițerii care au răspuns la fața locului au găsit rapid ceea ce au stabilit a fi suspectul cu o rană prin împușcare autoprovocată.

Priveghi în memoria victimelor

Membrii comunității s-au adunat în parcul Wiese ținând lumânări pentru un priveghi în memoria victimelor.

Suspectul a fost identificat ulterior ca fiind Dylan Butler, un elev în vârstă de 17 ani. Acesta era înarmat cu o pușcă și un pistol de calibru mic, potrivit poliției.

Mortvedt a mai spus că suspectul ”a făcut o serie de postări pe rețelele de socializare în timpul și în jurul momentului împușcăturilor”. Dintre persoanele rănite, una se afla în stare critică, iar patru erau stabile, a adăugat Mortvedt.

La începutul zilei, șeriful comitatului Dallas, Adam Infante, a declarat reporterilor că din cauza orei matinale ”din fericire în clădire se aflau foarte puțini studenți și cadre didactice, ceea ce cred că a contribuit la un rezultat bun în acest sens”.

Lori Meinecke, o profesoară de la Perry High School, a declarat pentru un post de radio local că a auzit aproximativ șase sau șapte focuri de armă în jurul acelei ore.

A fost evacuat întreg campusul

Școala gimnazială a fost evacuată în jurul orei locale 08:25, iar liceul a fost evacuat la ora locală 08:27. Cele două școli se află în același campus.

Un post de televiziune local a vorbit cu Kevin Shelley, părintele unui tânăr de 15 ani, care a declarat că fiul său a fost împușcat pe hol, dar că va supraviețui. Fiul lui Shelley i-a spus că a fost lovit în spate și a fost atins la braț înainte de a alerga într-o sală de clasă pentru a se adăposti alături de colegii săi.

Agenții de la Biroul Federal de Investigații (FBI) și de la Biroul pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc și Explozibili (ATF) au intervenit. Departamentul de Investigații Criminale din Iowa a condus ancheta.

”Este oribil de groaznic. Este pur și simplu dezgustător. Este teribil.”, a declarat Linda Andorf, președinta consiliului de administrație al districtului școlar Perry Community School District, potrivit NBC.

”Este imposibil de înțeles de ce se întâmplă așa ceva”, a declarat guvernatorul statului Iowa, Kim Reynolds, în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că ”fiecare locuitor din Iowa este alături” de victime și de familiile acestora.

Joe Biden a fost informat

Președintele SUA, Joe Biden, a fost informat cu privire la împușcături și a luat legătura cu biroul guvernatorului Reynold, potrivit Casei Albe.

Orașul Perry are mai puțin de 10.000 de locuitori și se află la aproximativ 64 km nord-vest de capitala statului Iowa, Des Moines.

Împușcăturile au avut loc în momentul în care unul dintre candidați, republicanul Vivek Ramaswamy, urma să facă campanie în Perry. Evenimentul a fost anulat și înlocuit cu o rugăciune și o discuție între Ramaswamy și locuitorii din zonă, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel