AstraZeneca, noi rezultate în studiile vaccinului COVID-19. Rapelul după 12 săptămâni, eficienţă URIAŞĂ
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Vaccinul AstraZeneca, noi date. Sursa: Pixabay
Vaccinul AstraZeneca, noi date. Sursa: Pixabay
Primele date din faza a treia a studiilor clinice din Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud ale vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca arată o eficienţă uriaşă după doar o doză. 

Rezultatele arată că vaccinul AstraZeneca are o eficacitate de 76 la sută după prima doză, iar dacă intervalul dintre doze este de 12 săptămâni sau mai mare, eficacitatea creşte la 82 la sută. Conform studiului, nicio persoană vaccinată nu a mai avut nevoie de spitalizare şi nici nu a mai manifestat simptome severe ale COVID-19, la 22 de zile de la vaccinare. 

Noile date arată potenţialul vaccinului de a reduce şi transmiterea asimptomatică a virusului. Rezultatele pozitive PCR au scăzut cu 67 la sută după prima doză şi cu 50 la sută după cea de-a doua doză. 

Prima analiză pentru eficienţă a fost realizată pe 17.177 de participanţi, dintre care 332 simptomatici, din Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud. 

"Impact real asupra pandemiei"

"Prima analiză reconfirmă faptul că vaccinul nostru previne formele severe ale bolii şi ţine oamenii departe de spitale. În plus, mărirea intervalului de rapel nu doar că măreşte eficacitatea, dar permite unui număr mai mare de oameni să se vaccineze. Împreună cu noile descoperiri despre reducerea transmisiei, credem că vom aduce un impact real asupra pandemiei", a declarat Sir Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv al BioPharmaceuticals.  

"Aceste noi date confirmă ce ştiam deja din studiile preliminare. În plus, ne arată că oamenii sunt protejaţi la 22 de zile de la prima doză de vaccin", a explicat şi profesorul Andrew Pollard, şeful cercetărilor de la Oxford. 

Amintim că vaccinul AstraZeneca poate fi transportat şi manipulat la condiţii normale de refrigerare (2-8 grade Celsius), are un termen de valabilitate de 6 luni şi poate fi administrat şi de medicii de familie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel