Astm la copii: Ghidul părintelui pentru a observa semnele și pentru a gestiona starea
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Deși nu este vindecabil, astmul este tratabil și mulți tineri se dezvoltă în cele din urmă. Există multe lucruri pe care le poți face pentru a îți ajuta copilul, potrivit Daily Mail.

Copii diagnosticați cu astm se luptă cu tusea și respirația șuierătoare care nu este numai terifiantă pentru copil, ci și pentru părinți, forțați să privească neajutorat.

Suresh Bagga, farmacist la LloydsPharmacy, spune că îți poti ajuta copilul să-și țină sub control astmul înțelegând ce duce la declanșarea lui.

Declanșatoarele pot include lucruri cum ar fi polenul, fumul de țigară, exercițiile, stresul, anxietatea și acarienii din praf.

Deși nu se știe ce cauzează dezvoltarea acestei afecțiune, există anumiți factori de risc - rata natalității scăzută, moștenirea acesteia și expunerea la fum sau poluare sunt doar câteva.

Cel mai important lucru este să obțineți un diagnostic, ceea ce poate dura mult timp, deoarece atât de mulți copii tușesc și au o respirație suierătoare fără să fie astmatici.

Multor copii le sunt prescrise inhalatoare de către GP - un inhalator de prevenire folosit o dată sau de două ori pe zi pentru a preveni crizele pe termen lung, și un inhalator albastru "eliberator" pentru o ușurare instantanee ori de câte ori este necesar.

Suresh Bagga spune că cel mai bun mod de a ajuta un copil cu astm bronșic este să se asigure că își folosesc corect medicamentele pentru inhalatoare.

"Este important ca copilul dumneavoastră să folosească în mod regulat inhalatorul de prevenire pentru a limita necesitatea utilizării frecvente a inhalatorului de eliberare, care ar trebui să fie rezervat pentru momentele în care simptomele se înrăutățesc. Dacă aceștia utilizează frecvent inhalatorul de eliberare, ar trebui să solicitați sfatul unui farmacist sau medicului de familie. "

Merită de asemenea să obțineți un "distanțier" - un tub din plastic care se atașează la inhalator și ajută la administrarea medicamentului direct în plămâni. Folosite corect, activitățile de zi cu zi sunt posibile pentru majoritatea persoanelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel