Astărăstoae, despre imaginile șocante făcute publice de Ministerul Sănătății: Sunt la limita eticii. Escarele femeii puteau să apară și în cel mai performant spital
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pacienta baneasa ministerul sanatatii
pacienta baneasa ministerul sanatatii

Pozele cu corpul dezbrăcat și plin de escare al unei bătrâne de 67 de ani internată la spitalul Băneasa-Constanța făcute publice de ministrul sănătății sunt la limita eticii, este de părere prof. dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor. Eticianul a adăugat că escarele femeii nu justifică închiderea spitalului, căci ele puteau să apară și în cel mai performant spital. Că ele au fost mai bine sau mai prost îngrijite, asta se poate arăta printr-o anchetă. Dar nu putem lega apariția escarelor de lipsa de performanță a spitalului, este de părere Vasile Astărăstoae.

Avocații susțin că medicii de la spitalul Băneasa riscă să primească plângere penală pentru divulgarea secretului profesional, iar ministrul ca autor sau instigator pentru aceeași infracțiune și pentru abuz în serviciu. Parchetul se poate, de asemenea, autosesiza.

Citește și:

IMAGINI ȘOCANTE cu o femeie internată la spitalul Băneasa, făcute publice de ministrul Sănătății - GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel