”Asta întreține sărăcia”. Mînzatu dezvăluie că a fost nevoie de ”intervenția directă la premierul Ciolacu”: I s-a spus că nu sunt bani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află ce declarații au făcut Lucian Pătrașcu, candidat PSD la CJ Brașov, și Roxana Mînzatu, candidat PSD la PE, legat de transportul din județul Brașov.

„Cine nu are o mașină astăzi și locuiește într-un sat sau într-o comună și are nevoie să ajungă la un spital în municipiul Făgăraș, dau un exemplu, sau în orașul Rupea, sau în altă zonă din județul Brașov, dacă nu ai o mașină personală, nu ai posibilitatea să te deplasezi cu un transport județean care să fie pus la punct de către consiliul județean. De opt ani de zile lucrul acesta nu s-a făcut”, a declarat Lucian Pătrașcu, candidat PSD la CJ Brașov.

„Asta întreține sărăcia, lipsa transportului de calitate, de persoane, întreține sărăcia în multe zone din județul Brașov. Asta înseamnă abandon școlar, nu avem profesori care să poată să facă naveta”, a precizat Roxana Mînzatu, candidat PSD la PE.

„Cum abandon școlar, doamna ministru? Sunt atâția bani, dumneavoastră știți, pe fonduri europene. Are Laurențiu Neculaescu la Administrația Fondului pentru Mediu, vă dă bani gratuit”, a intervenit analistul politic Bogdan Chirieac.

„La fața locului, dar transportul? Da, reabilităm școala, îi dăm și o masă caldă cu fonduri europene, îi dăm un pachețel, îi dăm ore remediale, meditații copilului ca să recupereze, îl ajutăm. Cum facem să ajungă de acasă la școală? Cum facem ca profesorul lui să ajungă de unde e el?”, a mai precizat Mînzatu.

Intervenție directă la Ciolacu

„Microbuze școlare, consiliul județean nu s-a îngrijit de lucrul acesta?”, a întrebat Chirieac.

„Nici de lucrul acesta pentru că, vă dau un exemplu, comuna Vulcan a achiziționat prin Guvernul României un microbuz ca să facă naveta copiilor la școală. Vulcanul este la 20 de km de Brașov. Despre ce discutăm?”, a spus Pătrașcu.

„După ce a cerut trei ani de zile la rând bani de la Consiliul Județean, condus de domnul ministrul Veștea, apoi de la Ministerul Dezvoltării. I s-a spus că nu sunt bani și până nu a fost o intervenție directă la premierul Ciolacu legată de această necesitate absolut clară a copiilor din mina 1 Mai.

Poiana Mărului a făcut împrumut ca să își cumpere un microbuz, tot așa, nu a fost sprijinită”, a punctat Mînzatu.

„Din păcate, investiții cu privire la infrastructura rutieră nu s-au făcut în ultimii opt ani de zile, la fel ca și în sănătate”, a mai menționat Pătrașcu.

Urmărește emisiunea completă aici:

Youtube video image

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF: 41240002

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel