Data publicării:

Aryna Sabalenka, cel mai puternic număr 2 WTA din ultimul deceniu

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: captura video @Eurosport
FOTO: captura video @Eurosport
Aryna Sabalenka a pierdut în semifinalele Turneului Campioanelor, în fața actualului lider mondial, Iga Swiatek.

Aryna Sabalenka a avut un sezon excepțional, cu un prim titlu de Grand Slam, la Australian Open, dar și două semifinale la Roland Garros și Wimbledon, precum și finala de la US Open.

După rezultatul de la ultimul turneu de Grand Slam al anului a reușit și urcarea, în premieră, pe primul loc în ierarhia mondială a tenisului feminin, bifând astfel un vis pentru fiecare sportiv: un trofeul de Grand Slam, dar și lider mondial.

Cu rezultatele obținute în acest an, Aryna Sabalenka s-a calificat în Turneul Campioanelor unde a avut de apărat primul loc, însă acolo, deși a obținut două victorii în faza grupelor, ajungând astfel în semifinale, acolo a fost învinsă de Iga Swiatek, care s-a calificat în finala de la Cancun. Datorită acestei victorii din finală, Iga  Swiatek a reușit să revină pe locul 1 WTA.

Înaintea Turneului Campioanelor, diferența dintre Aryna Sabalenka și Iga Swiatek era de numai 650 de puncte, comparativ cu vremurile când Serena William era lider mondial, iar jucătoarea de pe locul secund era chiar și la 5.000 de puncte în urmă.

Aryna Sabalenka, premiu de consolare

Potrivit unei statistici prezentate de Eurosport, Aryna Sabalekna este cel mai bun număr 2 mondial la final de sezon din ultimii 10 ani.

 

Sabalenka e pe locul secund, în ciuda faptului că are 9.050 de puncte câștigate în acest sezon competițional.

Citește și: România, pregătită să înfrunte Serbia în play-off-ul BJK Cup. Gabriela Ruse deschide ”balul” de la Kraljevo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel