Artur Fischer, unul dintre marii inventatori, a murit
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Inventatorul german, Artur Fischer, a murit la vârsta de 96 de ani. Acesta a înregistrat peste 1.100 de brevete de invenţie, inclusiv primul bliţ sincronizat pentru o cameră foto şi diblul din plastic pentru prinderea holţşuruburilor în perete.

Fisher a realizat primul brevet  în 1947, când a dorit să o fotografieze pe fiica sa nou-născută.

A inventat atunci un mecanism sincronizat care să declanşeze bliţul, atunci când se apasă „trăgaciul" camerei foto, scrie nytimes. com. Dispozitivul lui Fischer a fost cumpărat de Agfa, o companie importantă din domeniul fotografiei şi în următorii 70 de ani, acesta a inventat sute de soluţii pentru problemele tehnice ale oamenilor obişnuiţi, potrivit gandul.info.

În 1958, Fischer şi-a pus o întrebare „constructivă": cum poţi insera un şurub într-un perete de rigips, care să ofere deplină siguranţă de-a lungul timpului? Astfel a inventat diblul de plastic pentru holţşuruburi.

Astăzi, peste 14 milioane de asemenea dibluri sunt produse în toată lumea. Fischer a mai inventat, printre altele, kiturile de modelism Fischertechnik, suporturile pentru pahare cu capace retractabile, duzele de ventilaţie şi un material special comestibil, pentru modelare, realizat din amidon.

Fischer a avut mai multe invenţii decât marele Thomas Edison, care a înregistrat 1.093 patente pe numele său. Pentru munca sa, Fischer a fost recompensat în 2014 cu un premiu European Patent Office.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel