Armonizarea legislaţiei comunitare a protecţiei consumatorului. Plus de garanţii pentru clienţii online
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
magazin online
magazin online

Directiva europeană privind protecția consumatorilor va permite tuturor cetățenilor celor 27 de state să aibă aceleași drepturi în momentul în care cumpără online produse pe teritoriul Uniunii. Propunerea legislativă a fost aprobată cu 22 de voturi pentru, 16 împotrivă și o abținere.

Vom putea cumpăra un tricou de pe un site britanic sau o carte de pe un site din Franța cu aceleași garanții. Comisia de Protecție a Consumatorului din Parlamentul European  a aprobat noua reglementare a drepturilor consumatorului, o normativă care pretinde să protejeze consumatorii din cele 27 de state membre cu aceleași garanții. În luna martie directiva va fi votată în plenul Parlamentului European și armonizează, printre altele, cerințele legate de informațiile pe care comerciantul este obligat să le ofere, dreptul de a returna produsele, chiar și în cazul vâzărilor online. Termenul pentru a returna un produs vândut online va fi astfel de 14 zile.

Unul din motivele noii directive este dinamizarea vânzărilor online, prin acordarea unor garanții în plus consumatorilor.

Comisia Europeană încearcă să introducă această normativă încă de acum 3 ani. Cei care s-au opus au fost socialiștii și verzii europeni, susținând că pentru anumite țări, directiva înseamnă un pas înapoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel