Data actualizării:
Data publicării:

Armata israeliană a anunțat moartea a 21 de soldați în Gaza

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Armata israeliană a anunțat, marți, moartea a 21 de soldați în Fâșia Gaza, marcând cel mai mare bilanţ de morţi israelieni într-o singură zi de la începutul luptelor. 

Douăzeci şi unu de soldaţi israelieni au fost ucişi în timpul unor lupte intense în Gaza, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, marcând cel mai mare bilanţ de morţi israelieni într-o singură zi de la începutul luptelor în enclavă, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Hagari a spus că militanţii au tras cu o grenadă propulsată de rachetă asupra unui tanc. În acelaşi timp, a avut loc o explozie într-o clădire cu două etaje, declanşând prăbuşirea imobilului asupra soldaţilor israelieni.

"Încă studiem şi investigăm detaliile evenimentului şi motivele exploziei", a adăugat el într-un briefing de presă în cursul dimineţii.

Armata israeliană a indicat luni seară că a pierdut 200 de oameni în timpul operaţiunilor sale terestre împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas în Fâşia Gaza, lansate la sfârşitul lunii octombrie, scrie AFP.

"Numărul soldaţilor care au căzut în Gaza cu începere din 27 octombrie este de 200", a declarat pentru AFP un responsabil militar israelian.

Operaţiunea a fost lansată ca răspuns la atacul comis de Hamas pe 7 octombrie pe teritoriul israelian, cel mai important desfăşurat vreodată de la crearea Statului Israel, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel