Armata egipteană anunţă că Mubarak ar putea demisiona „ASTĂZI“
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Hosni Mubarak
Hosni Mubarak

Preşedintele Hosni Mubarak va respecta cererile protestatarilor din Consiliul militar suprem s-a reunit în şedinţă de urgenţă, joi, fără ca şeful acestui organism, Hosni Mubarak, să participe. După şedinta respectivă, oficialii militari şi-au anunţat la televiziunea de stat „sprijinul faţă de cererile legitime ale poporului“, transmite AP. Potrivit unui purtător de cuvânt militar, consiliul “a explorat“ modalităţile şi măsurile care pot fi făcute pentru a proteja naţiunea, realizările şi poporul egiptean“

„Toate cererile voastre vor fi îndeplinite astăzi“, i-a anunţat generalul Hassan al-Roueini, comandantul militar al regiunii Cairo, pe demonstranţii adunaţi, pentru a 17-a zi consecutiv, în Piaţa Tahrir.

Oficiali militari de la Cairo şi membri ai partidului de guvernământ au anunţat că preşedintele urmează să apară la postul naţional de televiziune pentru a se adresa naţiunii şi a anunţa că va îndeplini cererile manifestanţilor.

Cea mai importantă cerere a protestatarilor din Egipt, încă de la începutul evenimentelor, este demisia imediată a preşedintelui Hosni Mubarak din funcţia pe care o ocupă de peste 30 de ani.

După şedinţa Consiliului militar suprem, preşedintele partidului de guvernământ, Hossan Badrawy, a anunţat, şi el, că Mubarak se va adresa egiptenilor pentru a-i anunţa că le va satisface cererile.

Citeşte şi:

Preşedintele Hosni Mubarak se adresează egiptenilor. Va anunţa dacă demisionează sau nu. Piaţa Tahrir fierbe în aşteptarea discursului – IMAGINI LIVE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel