Armată de oameni pe urmele lui Palada. Avocatul Chitic: Dacă e nevoie, merg și la CEDO!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
Dan Chitic
Dan Chitic
După mesajul sociologului Mirel Palada, sunt șterse postări de pe Facebook. Cel mai recent caz este al avocatului Dan Chitic, care este hotărât să meargă în instanță.

Sociologul Mirel Palada a transmis un mesaj vehement după ce tatăl său s-a stins din viață. După postarea sa, pe care o puteți citi AICI, Mirel Palada s-a trezit cu contul de Facebook blocat. Pe rețeaua de socializare a intervenit și Dan Chitic, însă... surpriză: postarea în care a preluat mesajul lui Palada a fost ștearsă.

Contactat, duminică, de DCNews, Dan Chitic a făcut următoarele precizări: „O armată de persoane raportează. Mai grav este că Facebook, în urma solicitării mele de reanalizare, a considerat justificată decizia. Dacă prima oară este, bănuiesc, o chestie automată – la un număr de solicitări se blochează o anumită postare -, la procedura de reexaminare înseamnă că ei subscriu, practic confirmă cererea de cenzurare a mesajului".

Acesta a precizat că „standardele comunității Facebook încalcă dreptul la libera exprimare, prevăzut de Art. 30".

Chitic: Dacă e nevoie, merg și la CEDO!

Este prima oară când avocatul se confruntă cu o astfel de situație pe rețeaua de socializare, însă cunoaște alte cazuri asemănătoare. „Am auzit de nenumărate astfel de cazuri. În schimb, spre deosebire de celelalte persoane, eu voi merge cu Facebook în instanță. Dacă este nevoie, și la CEDO", a spus avocatul, adăugând ulterior:

„Deja nu mai este vorba de un precedent, ci de obișnuință. Politica pumnului în gură nu poate fi acceptată. Eu unul nu o pot accepta, mai ales că, în textul meu, nu apărea absolut niciun fel de element care să discrimineze, să aibă un element care să fie împotriva regulilor de conduită. Într-adevăr, era un text care putea șoca. În schimb, eu mă întreb de ce nu are aceeași soartă și textul lui Patapievici, care este mult mai dur. Deci, practic, există o dublă măsură", a subliniat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel