Arizona a adus acuzații colaboratorilor lui Trump pentru o presupusă tentativă de a anula rezultatele alegerilor din 2020
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Procurorul general al statului Arizona a anunțat miercuri că 18 persoane au fost inculpate în legătură cu încercarea de a manipula rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 în favoarea lui Donald Trump.

Sursele media americane menționează printre cei inculpați pe Rudy Giuliani, cunoscutul avocat care a reprezentat anterior interesele fostului președinte Donald Trump.

Inculpările vizează o presupusă conspirație pentru a atribui mari electori - aceștia fiind cei care permit alegerea unui nou președinte la fiecare patru ani - lui Donald Trump în acest stat, deși a fost câștigat la limită de Joe Biden în 2020.

Procurorul general al Arizonei, un stat crucial pentru alegerile din noiembrie, a anunțat că în rechizitoriu au fost incluși 11 republicani locali, împreună cu alte șapte persoane din afara statului.

Conform jurnalului Washington Post, între aceste șapte persoane se regăsesc fostul șef de cabinet al lui Donald Trump la Casa Albă, Mark Meadows, avocații Jenna Ellis și John Eastman, consilierul de campanie Boris Epshteyn, alături de Rudy Giuliani, fostul avocat personal al lui Donald Trump.

Chiar dacă Trump a pierdut în acest stat, susținătorii săi au semnat totuși documente care confirmă victoria sa

Donald Trump nu a fost pus sub acuzare, însă a fost identificat drept "participant la conspiraţie neinculpat", conform informațiilor publicate de Washington Post.

Joe Biden a obținut victoria în acest stat sud-vestic cu o marjă de puțin peste 10.000 de voturi în fața omului de afaceri, însă mulți lideri ai Partidului Republican au afirmat, fără a prezenta dovezi, că au avut loc fraude și că Donald Trump ar fi câștigat în Arizona.

Chiar dacă Trump a pierdut în acest stat, susținătorii săi au semnat totuși documente care confirmă victoria sa.

După Michigan, Georgia și Nevada, Arizona se alătură ca al patrulea stat care demarează acțiuni penale împotriva indivizilor ce au încercat să instituie o listă alternativă de mari electori.

Meadows, Giuliani, Ellis și Eastman sunt toți implicați în procedurile judiciare din Georgia, alături de Donald Trump, într-un caz care pare să fie cel mai incendiar dintre cele patru procese penale pe care fostul președinte le are în față.

Aceste noi acuzații apar într-un moment în care Donald Trump se lansează din nou în cursa pentru Casa Albă împotriva președintelui Joe Biden și persistă în afirmațiile sale nefondate că ar fi câștigat alegerile din 2020, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel