Aripioare picante ca la KFC
Ingrediente
600 g aripi/ciocănele pui
ulei pentru prăjit
Amestec uscat
450 g făină
1/2 lingură cimbru
1/2 lingură busuioc
1/3 lingură oregano
2 linguri boia de ardei dulce
1 linguriţă boia ardei iute
2 linguriţe piper alb
1 linguriţă pudră ghimbir
2 linguri pudră de usturoi
1/2 lingură sare
Amestec lichid
3 ouă
250 ml apă minerală
200 g făină
un praf generos sare
Vezi și: Top 3 rețete rapide de ruladă. Sunt ușor de făcut și foarte gustoase
Cum se prepară
Spală bine puiul şi lasă-l deoparte temporar. Într-un vas încăpător, combina faină cu toate condimentele, inclusiv sarea, apoi omogenizează. Separat, bate ouăle cu apă minerală (ideal proaspăt desfăcută), apoi adaugă făina şi sarea, potrivit retetepractice.ro. Încinge uleiul la foc mediu pentru cca 5-8 minute.
Trece puiul prin făină, apoi prin aluatul de ou, din nou prin făină, apoi pune-l în tigaie la prăjit, în baie de ulei încins. Lasă puiul la prăjit pentru cca 6-7 minute sau până când se rumeneşte şi se pătrunde. Serveşte aripioarele fierbinţi, cu sos de usturoi pregătit în casă.
Pui crispy ca la KFC
Ingrediente
- 2 căni de făină
- 2/3 linguri de sare
- 1/2 lingura de cimbru uscat
- 1/2 lingura de busuioc uscat
- 1/3 lingura de măghiran uscat
- o lingură de sare cu aromă de ţelină
- o lingură de piper negru măcinat
- o lingură de muştar praf
- 4 linguri de praf de ardei gras
- 2 linguri de usturoi praf
- o lingură de ghimbir măcinat
- 3 linguri de piper alb măcinat
- o cană de smântână
- un ou bătut
- un piept de pui tăiat felii
- ulei pentru prăjeală
Vezi și: Clătite de cartofi. Rețeta delicioasă și sățioasă
Cum se prepară
Amestecă făina şi toate condimentele într-un bol. Într-un bol mic, amestecă oul cu smântâna, adaugă bucăţile de pui şi lasă-le la temperatura camerei pentru 20-30 de minute, potrivit kudika.ro. Ia bucăţile de pui din amestec şi trece-le prin amestecul de făină şi condimente. Scutură excesul şi pune puiul pe un grătar, pentru 20 de minute.
Adaugă ulei într-o tigaie înaltă, porneşte aragazul la foc mare şi prăjeşte puiul câteva minute (până când au o crustă maro aurie). Scoate puiul din baia de ulei şi pune-l pe o tavă tapetată cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Serveşte fierbinte, cu cartofi prăjiţi şi sos de usturoi.
Vezi și: Cum faci cartofi wedges. Cea mai bună rețetă. Vei renunța la cei congelați!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”