Aripioare crocante de pui servite cu piure și mujdei, rețeta. O adevărată bucurie pentru papilele gustative
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Cine poate refuza o porție de aripioare crocante? Nimeni! Așadar, apucă-te de treabă și prepară-le chiar tu!

Ingrediente

- 1 tăviţă aripioare
- 2-3 linguri ulei
- praf de usturoi
- sare
- piper
- boia dulce

Cum se prepară

Aripioarele spălate se absorb de apă cu şerveţele, apoi se pun într-un castron. Într-o ceşcuţă, se amestecă 2-3 linguri de ulei cu multă boia dulce, praf de usturoi, sare, piper şi orice alte condimente vă plac. Această compoziţie se toarnă peste aripioare şi se amestecă bine, masând cu mâna fiecare aripioară ca să fie bine acoperită, potrivit e-retete.ro. Se dau la cuptor, la 200°C cam 35-40 min. Apoi treceţi cuptorul pe grill şi mai lăsaţi 5 minute. Le puteţi servi cu piure şi mujdei de usturoi sau cu o salată asortată.

BONUS: Pui în sos de usturoi cu mămăliguță

Ingrediente pentru puiul în sos de usturoi cu mămăliguță

500 gr carne de pui (am folosit aripioare)
sare, piper
1 linguriţă boia
1 1/2 cană apă
1/2 legătură pătrunjel
4 căţei mari de usturoi
puţin ulei

Mămăliguţa

3 căni apă
1 cană mălai
sare

Cum se prepară puiul în sos de usturoi cu mămăliguță 

Se încinge ulei într-o oală şi se pun aripioarele. Se condimentează cu sare şi piper din belşug. Se prăjesc la foc mediu până se rumenesc foarte bine pe ambele părţi. Se presară boiaua peste carne şi se stinge cu apă (apa să acopere carnea), scrie e-retete.ro. Se adaugă pătrunjelul tocat. Se aduce la fierbere. Gustaţi de sare şi piper şi mai adăugaţi dacă e necesar. Se fierbe tot pe foc mediu 30 minute. Sosul trebuie să scadă bine, sub jumătatea cărnii.

Timpul de fierbere va fi puţin mai mare dacă folosiţi pulpe de pui sau bucăţi mai mari din pui şi va fi necesară puţin mai multă apă, pe care o adăugaţi dacă vedeţi că sosul scade prea tare.

Preparaţi mămăliga: adăugaţi apă rece într-o oală şi puneţi mălaiul peste. Adăugaţi sare şi amestecaţi. Fierbeţi la foc mediu, iar când începe să se îngroaşe mămăliga, daţi focul la mic şi amestecaţi rapid până e făcută, adică până începe să se desprindă de pe pereţii oalei.

Dacă puneţi mămăliga la fiert în apă rece nu va face cocoloaşe! Adăugaţi usturoiul tocat mărunt peste pui şi mai fierbeţi 1 minut. Serviţi puiul în sos de usturoi pe pat de mămăliguţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel