Arhiepiscopia Sucevei, donație în valoare de 100.000 de euro către Spitalul Judeţean
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
 Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a donat d ouă echipamente pentru testare COVID-19, în valoare de 100.000 euro.

Episcopul Vicar Damaschin Dorneanul a fost cel care a livrat aparatura şi a semnat contractul de sponsorizare.

„Este un gest de solidaritate şi de frăţietate în lucrarea de vindecare, pentru că, să nu uităm, Spitaul Municipal din Suceava poartă numele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou", a spus Episcopul Vicar Damaschin Dorneanul, conform basilica.ro

Arhiepiscopia are de gând să strângă 100.000 euro pentru spitalele din Rădăuţi, Fălticeni, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

Mesajul Arhiepiscopiei Sucevei

"Cu ajutorul lui Dumnezeu, au ajuns, astăzi, la Suceava, cele două echipamente principale pentru o linie de testare COVID 19, care au fost comandate de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților săptămâna trecută. Așa cum a rânduit Părintele Arhiepiscop Pimen, tot astăzi ele au fost deja donate Spitalului Municipal din Suceava, cu nădejdea că vor contribui la o mai bună gestionare a situației epidemiei din județul nostru.

Am făcut această donație cu speranță, într-un fel de frățietate întru suferință și în lucrarea de vindecare, pentru că, să nu uităm, Spitalul Municipal sucevean poartă numele Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou. Este un gest de omenie și de solidaritate, pe care Biserica îl face și în vremuri mai liniștite să zicem, cu atât mai mult în situații de cumpănă.

Și mai sunt multe de făcut. Spitalul are nevoie pe mai departe de echipamente de protecție pentru personal și de aparatură suplimentară mai ales pentru secțiile de Terapie Intensivă. Cu sprijinul credincioșilor și al tuturor oamenilor de bine, continuăm să strângem fonduri pentru a ajuta mai departe", a transmis Arhiepiscopia Sucevei, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel