Arestări în Marea Britanie. Tineri înțepați în discoteci pentru a li se injecta droguri
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Polițiștii din Marea Britanie au făcut mai multe arestări într-un dosar în care mai mulți tineri ar fi fost înțepați în discoteci pentru a li se injecta droguri. 

Poliţia britanică a anunţat vineri arestarea a trei bărbaţi suspectaţi că au încercat să le administreze cu ajutorul unor ace droguri tinerilor prin discoteci, după un val de plângeri ale unor studente care au reclamat că au fost drogate în acest mod în cluburi de noapte, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Este cunoscută de mulţi ani practica de a introduce droguri în băutura unei victime, dar relatările din ultimele zile despre numeroase tinere şi câţiva tineri care au denunţat că au fost agresaţi în baruri sau cluburi de noapte cu ace hipodermice au provocat spaimă în Marea Britanie.

Doi tineri au fost arestați de polițiști



Poliţia din comitatul Nottinghamshire a anunţat arestarea a doi bărbaţi în vârstă de 18 şi 19 ani, în cadrul anchetei deschise după denunţarea unor astfel de agresiuni. Un al treilea suspect, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat în regiunea învecinată Lincolnshire.

Mărturiile despre apariţia acestui tip de agresiune s-au înmulţit după ce două studente de la Universitatea din Nottingham au dat declaraţii presei britanice, arătând de asemenea urmele înţepăturilor şi echimozele provocate de acestea.

Ce a pățit o studentă 



Una dintre studente, Zara Owen, spune că după ce a petrecut în club s-a trezit cu amintiri vagi şi cu o durere intensă într-un picior, unde o observat o înţepătură. Cealaltă studentă, Sarah Buckle, a fost transportată la spital de prietenii ei după ce s-a prăbuşit brusc în timpul unei ieşiri nocturne, ea remarcând mai târziu la mână o echimoză cu un punct negru în mijlocul ei.

Poliţia britanică a transmis că investighează zeci de atacuri similare, în timp ce studenţii pregătesc boicotarea unor baruri şi discoteci şi cer sporirea securităţii în aceste locuri.

Marea Britanie a înregistrat cele mai multe decese cauzate de COVID-19

Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Marea Britanie a crescut la cel mai înalt nivel zilnic de la începutul lunii martie, transmite dpa, mai scrie Agerpres. 

Biroul pentru statistică naţională din Regatul Unit a raportat marţi un bilanţ de 223 de persoane care au decedat în termen de 28 de zile de la testarea pozitivă pentru COVID-19, ceea ce ridică numărul total al morţilor la 138.852.

Este cel mai mare număr de decese provocate de COVID-19 în Marea Britanie din 9 martie, când s-au înregistrat 231 de morţi.

Luni au fost raportate aproape 50.000 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, cu o incidenţă săptămânală de 435 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Până în prezent, guvernul britanic nu a luat în mod serios în discuţie reintroducerea de restricţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel