Ardeiul care te poate ucide. Mai bine stai departe de el
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ardeiul care te poate ucide. Mai bine stai departe de el / Foto: Captură video Youtube
Ardeiul care te poate ucide. Mai bine stai departe de el / Foto: Captură video Youtube
Există un ardei care te poate ucide.

În timp ce unora le plac ardeii picanți, altora le plac chestiile super picante, în timp ce încearcă să mănânce cei mai iuți ardei cunoscuți de om doar pentru a vedea dacă îl pot suporta, scrie farandwide.com.

Multă vreme, mulți au crezut că cel mai iute ardei din lume este Carolina Reaper, cu 1,6 milioane de unități de căldură înregistrate pe scara Scoville. Dar când ardeiul numit Răsuflarea Dragonului a fost introdus recent pe listă, a adus nivelul de căldură la 2,48 milioane.

Cât de fierbinte este asta? Ei bine, un ardei habanero are 350.000 de unități de căldură, iar un Jalepeño are doar 8.000, așa poți face și singur calculul.

Căldura vine de la capsaicina ardeiului. Prea mult poate arde de fapt, ca să nu mai vorbim de închiderea căilor respiratorii și de faptul că poate provoca șoc anafilactic.

VEZI ȘI: Lista celor mai periculoase alimente din lume

De unde provine ardeiul Răsuflarea Dragonului

Ardeiul numit Răsuflarea Dragonului fost creat în Țara Galilor de Nord, scrie Daily Post. A fost dezvoltat pentru a fi folosit în tratamentul medical ca anestezic, deoarece uleiurile care provin din el sunt atât de puternice încât pot amorți pielea.

Horticultorul Mike Smith, în vârstă de 53 de ani, proprietarul Tom Smith’s Plants, a cultivat ardei iuți și legume în ultimii șapte ani. El a spus: "Nu a fost încercat pe cale orală. L-am încercat pe vârful limbii și doar a ars și a ars. L-am scuipat în aproximativ 10 secunde. Intensitatea căldurii pur și simplu crește".

Ardeiul iute a fost numit Răsuflarea Dragonului, în onoarea începuturilor sale galeze. Smith, care a dezvoltat ardeiul iute împreună cu oamenii de știință de la Universitatea Nottingham - spune că așteaptă în fiecare zi o scrisoare de confirmare din partea Cartea Recordurilor Guinness, care să recunoască ardeiul său ca fiind cel mai puternic din lume.

VEZI ȘI: Brânza care te poate omorî. Se află pe lista celor mai periculoase alimente din lume și îți poate găuri intestinele

Respirația Dragonului este atât de puternic încât o picătură din uleiul său de ardei ardei ar putea fi detectată în 2,8 milioane de picături de apă. 

"Acest ardei a fost dezvoltat pentru că mulți oameni sunt alergici la anestezic și poate fi aplicat pe piele, deoarece este atât de puternic încât o amorțește", a spus Mike Smith.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel