Data actualizării:
Data publicării:

Ardei umpluți, de post. Rețeta de la Mănăstirea Prislop

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

În cazul în care ții post în această perioadă, poți prepara delicioșii ardei umpluți după rețeta de la Mănăstirea Prislop.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

7 ardei graşi
1 ardei
2 morcovi
2 cepe
150 g orez
3 roşii
boia de ardei dulce
piper, sare
50 ml ulei
1 lingură de făină
1 linguriţă de vegeta
pătrunjel

Cum se prepară

Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul cu seminţe. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade, scrie click.ro. Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii. La final, adăugăm sare, piper după gust. Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă. Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii. Se adaugă după gust o linguriţă de vegeta şi se lasă ardeii la fiert la foc mic. Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos. Sunt gata când zeamă a scăzut şi ardeii au fiert. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt. Se servesc calzi împreună cu sos.

BONUS: Ciorbă de perișoare de post

Ingrediente

2 buc morcovi
1 buc rădăcină de pătrunjel
1 legătură pătrunjel
1 buc păstârnac
2 buc ceapă
1 buc ardei gras
50 gr soia granule
50 gr orez
2 linguri făină
2 linguri seminţe de in
2 linguri fulgi de ovăz
20 ml ulei de floarea soarelui
după gust sare
1.5 l apă
după gust piper

Cum se prepară

Se taie cubuleţe morcovii, rădăcina de pătrunjel şi păstârnacul şi se pun într-o oală la călit în ulei de floarea soarelui. Se condimentează cu sare şi piper după gust, apoi se adaugă apă (1,5 litri). Pe urmă, se adaugă o ceapă întreagă, ardeiul tăiat mare şi jumătate de legătură de pătrunjel. Se lasă la foc mediu până sunt fierte toate legumele, apoi se strecoară şi se păstrează doar morcovii (după preferinţe, se pot păstra şi celelalte legume), potrivit gatesc.ro.

Pentru perişoare: Se taie o ceapă mărunt şi se pune la călit în ulei de floarea soarelui. După ce este călită, se adaugă orezul şi granulele de soia (fierte în prealabil) şi se mai lasă la foc circa 5 minute. Apoi se adaugă făina, seminţele de in şi fulgii de ovăz (ambele măcinate în prealabil cu o râşniţă). Se amestecă bine şi se adaugă sare şi piper după gust. Se lasă la răcit, apoi se formează biluţe şi se pun la fiert în apă cu sare la foc mic. La final, se adaugă în supă.

Se serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat. Opțional, se poate acri cu borş sau lămâie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel