Data publicării:

Ardei cu crenvurști, ouă și cașcaval. Rețeta Ginei Bradea pentru un mic dejun rapid

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: captura video YouTube - Poftă bună cu Gina Bradea
Sursa foto: captura video YouTube - Poftă bună cu Gina Bradea
Vrei un mic dejun rapid, dar delicios? Poți încerca această variantă de ardei cu crenvurști, ouă și cașcaval.

Ingrediente

2 ardei graşi
4 ouă
sare
piper proaspăt măcinat
150 g de caşcaval răzuit
crenvurşti

Cum se prepară

Tăiem ardeii în două, cu grijă, astfel încât să tăiem şi codiţa, să aibă o formă frumoasă. Curăţăm ardeii în interior de vene şi seminţe și îi aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, scrie pofta-buna.com. În fiecare dintre cele patru bucăţi de ardei punem caşcaval răzuit, acesta se va topi frumos. Tăiem felii 3 crenvurşti şi îi aşezăm cât mai des. Spargem câte un ou şi îl punem în fiecare ardei. Presărăm puţină sare şi piper proaspăt măcinat. Apoi mai adăugăm felii de crenvurşti în locurile rămase libere. Deasupra mai adăugăm caşcaval din belşug şi restul de crenvurşti.

Punem tava la cuptor la 220 de grade Celsius, foc sus-jos la cuptoarele electrice, foc aproape maxim la cuptoarele pe gaz. Se pot servi calzi sau reci, după dorinţă.

Youtube video image

Citește și:

Cel mai sănătos mic dejun. Ce trebuie să mâncăm, toamna, de dimineață

Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat în ştiinţe medicale, scrie Rador, citând Gazeta.

În lunile gri de toamnă, alimentele ar trebui să îmbunătăţească starea de spirit şi să ofere organismului energia necesară. Prin urmare, micul dejun ideal de toamnă ar trebui să fie compus din legume proaspete şi proteine.

Dimineaţa, puteţi mânca o salată de fructe sau de legume. Este recomandabil să folosiţi diferite tipuri de fructe, legume şi plante. Puteţi face o salată grecească. Puteţi face o salată de fructe: adăugaţi portocale, mere, banane, pere şi asezonaţi cu iaurt, a specificat nutriţionistul.

Este sănătos să adăugaţi brânză de vaci sau ouă lângă legume. Este indicat să evitaţi alimentele grele şi grase care dau o senzaţie temporară de plenitudine, iar persoana care le consumă se va simţi letargică şi obosită şi va dori să doarmă, a menţionat expertul, care a avertizat că utilizarea uleiului de in pe stomacul gol este periculoasă.

Omletă olandeză pe lipie cu cremă de brânză și rosii cherry. Rețeta senzațională pentru micul dejun

Ingrediente

- 1 lipie
- 2 ouă
-  ceapă
- 1 ardei
- 1 legătura pătrunjel
- 50 gr cremă de brânză
- 2 roşii Cherry
- 3 linguriţe ulei de măsline
- 1 vârf de cuţit sare
- 1 vârf de cuţit piper negru

Cum se prepară

Curăţăm şi tăiem ceapa în două bucăţi egale. O jumătate de ceapă se toacă foarte mărunt, iar cealaltă jumătate o vom face feliuţe subţiri. Încingem tigaia, adăugăm cele trei linguriţe de ulei de măsline şi călim ceapa la foc mic, cel mai mic posibi, scrie gatesc.ro.

Între timp, tăiem ardeiul felii subţiri, pe care le adăugăm peste ceapa semicălită. Ceapa se va ţine la călit aproximativ 10 minute şi, după cele 10 minute, adăugăm ardeiul roşu încă 3-4 minute. Batem ouăle foarte bine şi adăugăm peste ceapă şi ardei. Amestecăm foarte bine, până când se formează cubuleţe din omletă. 

Ungem lipia cu cremă de brânză pe un colţ. Aşezăm omleta şi roşiile cherry. Adăugăm pătrunjel şi începem să rulăm lipia dinspre colţul opus cremei de brânză pentru a sta lipită. Tăiem lipia în două bucăţi egale pe mijloc şi este gata de servire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel