Arafat: Poliţia de Frontieră urmăreşte toate cursele cu escală. Au fost tentative de inducere în eroare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat miercuri că Poliţia de Frontieră urmăreşte toate cursele aeriene cu escală către România, astfel că pasagerii nu pot ascunde din ce ţară au plecat, adăugând că au existat cazuri în care s-a încercat inducerea în eroare a autorităţilor.

'752 de cazuri la acest moment sunt în carantină - 429 sosiţi prin Ungaria, 23 prin Serbia, 70 prin Bulgaria, 2 prin Iaşi, 94 din Ucraina şi 54 în Otopeni. Vreau să subliniez că Poliţia de Frontieră urmăreşte toate cursele cu escală, astfel persoanele care sosesc în România nu pot ascunde punctele de plecare de origine, indiferent care este încercarea lor. Au fost tentative şi pe cale rutieră şi pe cale aviatică să ne inducă în eroare că vin din altă parte.'

'Au sosit oameni din Ucraina venind din Italia, prin Giurgiu venind din Italia şi schimbând avioanele şi refuzând unele curse şi mergând cu altele tocmai ca să ascundă zona din care provin. Apelăm la responsabilitatea lor, pentru că pun în risc chiar părinţii lor şi bunicii lor', a declarat Raed Arafat, la sediul Ministerului de Interne. El le-a solicitat celor care vin în ţară să colaboreze cu autorităţile pentru a limita cât mai mult răspândirea virusului, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel