Arafat, întrebat despre ridicarea restricțiilor în România: Nu acum
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Se poate discuta despre ridicarea restricțiilor în România? „Nu în acest moment”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat, întrebat, joi, 20 ianuarie, dacă se poate vorbi despre ridicarea restricțiilor în România, a spus că putem vorbi, „dar nu în acest moment”.

„Acum, rămânem foarte precauți, încă nu credem că am ajuns la vârf, ca să vedem impactul. Țările care au trecut la relaxare au avut deja vârful, care a însemnat sute de mii de cazuri, acum au început să scadă”, a explicat Raed Arafat.

De asemenea, medicul Valeriu Gheorghiță a intervenit în urma întrebării cu privire la o eventuală ridicare a restricțiilor după creșterea ratei de vaccinare.„Probabil că vă referiți la Marea Britanie. Marea Britanie are populația vaccinată peste 90%, are doza booster făcută la peste 60% din populație, așa încât COVID a devenit în Marea Britanie o infecție virală ușoară, fără impact la nivelul sănătății individuale și colective. Fiecare țară adoptă măsurile care se potrivesc situației. Nu cred că este situația României”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Alte restricții?

Totodată, întrebat cu privire la introducerea altor restricții, Raed Arafat a spus că, în acest moment, nu se discută despre schimbarea măsurilor nici în sensul înăspririi, nici în sensul relaxării.

Bilanț COVID-19 în România, 20 ianuarie 2022

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 19.105 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.495 mai mult decât în ziua anterioară.

2.084 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 20 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.964.021 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 25.473 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 59.428 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 19.01.2022 (10:00) – 20.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 43 de decese (17 bărbați și 26 femei), dintre care 4 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Cluj, Covasna, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel