Arafat, despre momentul în care revenim TOTAL la normalitate
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Raed Arafat / Foto gov.ro
Raed Arafat / Foto gov.ro
Raed Arafat a explicat, joi seară, când ne vom întoarce la normalitatea de dinainte de pandemie.

Când românii se vor vaccina în proporție de 60-70 la sută, este posibil să ne putem întoarce la normalitatea de dinainte de pandemie, a declarat, joi seară, la Antena 3, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„Când ne vom vaccina 60-70%, este posibil să atingem acest deziderat. Și aici insist că nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. Îmi pare rău că sunt lucruri care poate că unii spun că mergem la relaxare, că a trecut pandemia. Pandemia nu a trecut! Suntem într-o situație bună. Oricând poate să se schimbe. La toamnă putem să vedem că începe să crească”, a spus Raed Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a mai spus că vaccinarea este „extrem de necesară” pentru a scăpa de pandemie.

„Obligatorie pentru cine dorește, nu înseamnă că luăm oamenii și îi obligăm. Obligatorie pentru a ieși către situația de normalitate”, a precizat Raed Arafat, punctând că vaccinarea anti-COVID-19 este voluntară.

Iohannis anunță măsuri de relaxare din 15 mai: fără mască și restricții nocturne

Prima etapă a relaxării va fi pe 15 mai, a anunțat, joi, 13 mai, președintele Klaus Iohannis. 

„Pe 15 mai se elimină portul măștii în exterior cu unele excepții, târgurile, piețele sau stații de transport public”, a explicat președintele.

De asemenea, vor fi eliminate restricțiile de circulație de pe parcursul nopții și simultan se va renunța la orice restricție care vizează programul operatorilor economici, a mai spus Klaus Iohannis.

Tot din weekendul care urmează activitățile sportive în are liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate.

„Avem șansa să facem România mai bună, România post pandemică trebuie să fie România în care implementăm reformele, în care avem o dezvoltare susținută, o Românie în care avem investiții în care facem sistemul sanitar mai bun, care face școlile mai sigur, în care se se creează locuri de muncă”, a mai spus Iohannis.

Alte măsuri restrictive vor fi anulate de la 1 iunie, a precizat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel