Data publicării:

Ar trebui să-ţi faci griji când îţi auzi câinele oftând? Ce-ar putea să însemne

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ţi se întâmplă, uneori, să auzi cum câinele tău oftează din senin. Ar putea fi un indicator pentru sănătatea animalului sau e doar din plictiseală? Află din următorul articol!

Câinele poate ofta din mai multe motive. La mijloc pot fi diferite cauze, în funcţie de nevoile şi stările animalului. Deși este important să consulți un veterinar pentru a evalua starea exactă a câinelui tău, iată câteva posibile motive pentru care un câine ar putea ofta, potrivit WikiHow:

Căldura sau oboseală: Câinii pot ofta pentru a-și regla temperatura corpului, mai ales în cazul căldurii excesive sau al exercițiului intens. Acest oftat poate fi o modalitate de a răcori corpul.

Stres sau anxietate: Câinii pot ofta ca răspuns la stres, anxietate sau emoții puternice. Situații precum separarea de stăpân, schimbarea mediului sau interacțiunea cu alte animale pot cauza anxietate la câini.

Probleme respiratorii: Oftatul persistent sau excesiv poate fi un semn al unor probleme respiratorii. Anumite boli sau condiții, cum ar fi infecțiile respiratorii sau alergiile, pot provoca dificultăți în respirație, iar oftatul poate fi un mod prin care câinele încearcă să aducă în plămâni mai mult aer.

Boli cardiace: Problemele cardiace pot determina câinii să ofteze mai mult decât de obicei. În acest caz, oftatul poate fi legat de efortul crescut al inimii de a pompa sângele.

Probleme gastrointestinale: Unele probleme gastrointestinale, cum ar fi balonarea sau crampele stomacale, îl pot face să ofteze sau să simtă disconfort.

Obstrucție sau disconfort la nivelul gâtului: Uneori, obiecte străine sau probleme la nivelul gâtului pot provoca oftatul. Câinii care trag în lesă sau se îneacă cu ceva pot dezvolta aceste simptome.

Boli infecțioase: Infecțiile respiratorii sau alte boli infecțioase pot determina câinii să ofteze.

Dacă observi că prietenul tău necuvântător oftează în mod frecvent sau în mod excesiv, este important să consulți un veterinar pentru o evaluare medicală. Veterinarul va putea determina cauza acestui comportament și va recomanda tratamentul adecvat în funcție de situație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel