Data publicării:

APIA dă drumul la plăți! Când vor fi livraţi banii

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
APIA a demarat eliberarea de adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor aferentă perioadei 1 iulie-31 decembrie 2023.

Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură a început eliberarea de adeverinţe pentru solicitanţii schemei de ajutor de stat reglementată de OUG nr. 61/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor aferentă perioadei 1 iulie – 31 decembrie 2023, a informat capital.ro.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat eliberarea de adeverinţe pentru solicitanţii schemei de ajutor de stat. Reglementată de OUG nr. 61/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor aferentă perioadei 1 iulie – 31 decembrie 2023. Acestea intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi nebancare ce au încheiat convenţii cu APIA”, anunţă APIA.

Agenția a încheiat convenții cu mai multe instituții, printre care se numără și înstituții bancare și nebancare, respectiv cu două fonduri de garantare – Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM), pentru a veni în sprijinul fermierilor care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel