Apel DISPERAT: Nu lăsați școlile să devină BOMBE epidemiologice. Majorările salariale NU sunt un moft
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 19 aug 2020, 08:42
WhatsApp
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ face un apel public către parlamentarii României .

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI)  face un apel public către parlamentarii României. Profesorii cer respingerea deciziei Guvernului de a nu majora salariile din educație la data de 1 septembrie 2020, decizie luată prin  recenta OUG privind rectificarea bugetară. Profesorii au nevoie de bani pentru a-și cumpăra măști de protecție, susține FSLI.

"Nu lăsați școlile să devină bombe epidemiologice, expunând profesorii și elevii! Majorările salariale de la data de 1 septembrie nu sunt un moft, sunt o necesitate – din acești bani cadrele didactice își vor cumpăra măști de protecție!" , au declarat reprezentanții FSLI, menționând faptul că în medie, fiecare cadru didactic ar urma să primească în plus 300 de lei.

Educaţie, cei mai mulţi angajaţi din categoriile de risc

 

În anul școlar 2020-2021, peste 10 mii de cadre didactice cu vârsta de peste 65 de ani și alte aproximativ 40 de mii cu vârsta cuprinsă între 60 și 65 de ani trebuie să se  întoarcă la catedră, anunță FSLI.

"Prin comparație cu alte sectoare socio-profesionale, educația are cei mai mulți angajați care fac parte din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire cu noul Coronavirus. Pericolul la care se vor supune colegii noștri este unul foarte mare pentru ei, dar și pentru familiile lor, situație în care se află și elevii și familiile acestora, ca urmare a numărului mare de persoane care se vor întoarce în sălile de clasă", spun membrii FSLI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?