Antrenor cunoscut de fotbal, suspendat un an pentru prezentarea unui certificat de vaccinare fals
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un cunoscut antrenor de fotbal a fost suspendat, după ce a prezentat un certificat fals de vaccinare împotriva coronavirus.

Antrenorul german Markus Anfang, care a demisionat de la Werder Bremen în noiembrie, a fost suspendat un an pentru prezentarea unui certificat fals de vaccinare împotriva COVID-19. Decizia a fost luată de Federația Germană de Fotbal, care a verificat și analizat informațiile prezentate.

Antrenorul de 47 de ani, dar și secundul acestuia, Florian Junge, au fost nevoiți să plece de la conducerea tehnică a echipei din liga a doua de fotbal a Germaniei, după ce au folosit certificate false, ceea ce le-a permis să evite testele regulate. Anfang va achita și o amendă de 20 de mii de euro, iar Junge - 3 mii de euro.

Markus Anfang a pregătit-o pe Werder Bremen în perioada iunie-noiembrie 2021. Sub comanda acestuia, "alb-verzii" au disputat 13 meciuri în eșalonul secund al Bundesligii, în care au obținut doar 5 victorii.

La moment, echipa este antrenată de Ole Werner și se află pe locul trei în campionat, la două puncte de St. Pauli și patru puncte de liderul Darmstadt, scrie Publika.

Certificat verde, termen expirare. Precizări privind o nouă doză

În cadrul conferinței de presă de la Guvernul României, secretarul de stat Andrei Baciu a vorbit despre valabilitatea certificatului verde:

„Legat ce această situație, avem două lucruri distincte. Totul pleacă de la o decizie la nivel european care precizează în felul următor. Pentru călătorii se va găsi o modalitate uniformă european și atunci ne referim la persoanele care au schemă completă de vaccinare de la care nu a trecut nu mai mult de nouă luni. Acestea vor putea să călătorească la fel în continuare.

Pentru cei care s-au vaccinat cu schemă completă și la care au trecut mai mult de nouă luni de la ultima doză, este nevoie de doza booster. Se uniformizează decizia la nivel european tocmai pentru a exista o abordare unitară.

În ceea ce privește punerea în aplicare în România, acest lucru va fi dezbătut azi și în următoarele zile, iar în momentul în care se identifică forma finală se va comunica oficial din partea Guvernului, dar totul pleacă de la această decizie la nivel european și e important să înțelegem contextul“, a precizat secretarul de stat Andrei Baciu.

Precizările secretarului de stat au venit în contextul în care se vorbea de data de 1 februarie ca termen de expirare al certificatului verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel