Trei tehnici să te menții în formă
Data publicării:
Autor: Adriana Nicolau
WhatsApp
Toată lumea știe cât este de ușor să te apuci de sală pentru s te menține în formă, dar și cât este de greu să continui, deoarece intervin febra musculară și oboseala.

Potrivit celor de la cosmopolitan.ro, sportul reprezintă cea mai sănătoasă cale pentru a avea o condiție fizică cât mai bună. Însă pentru a continua exercițiile fizice este extrem de greu, deoarece intervine febra musculară și oboseala.

Iată trei strategii pentru a putea continua să ai un stil de viață sănătos.

Mănâncă inteligent

Felul în care îți hrănești corpul este la fel de important ca antrenamentul fizic atunci când vrei să-ți crești masa musculară. Oricât de mult te-ai dedica antrenamentelor, nu vei vedea rezultate dacă nu-ți sprijini organismul cu nutrienții de care are nevoie.

Aportul adecvat de proteine este esențial în construirea unei musculaturi puternice. Scopul tău ar trebui să fie să consumi carbohidrați și proteine de calitate în primele 30 de minute de la terminarea antrenamentului.

Deoarece organismul nu poate procesa mai mult de 30 de grame de proteine per porție, nu te chinui să adaugi în shake-ul de după antrenament încă o lingură de pudră proteică.

Fă stretching corect 

Nu mai e niciun dubiu, stretchingul e bun, totuși, atunci când e făcut incorect poate „lucra” în detrimentul tău, afectându-ți mușchii. „Stretchingul îți răcorește corpul și ajută mușchii să se relaxeze, fiind în același timp benefic pentru prevenirea accidentărilor”, spune Kara Griffin, expert în fitness și fondatoare a platformei Feel This.

Specialistul recomandă ca, înainte de antrenament, să realizezi mișcări dinamice, fluide de stretching pentru a pune în mișcare sângele și a „încălzi” mușchii.

Antrenează-te eficient

Ca să crească, mușchiul trebuie mai întâi să se „rupă” în timpul antrenamentului și apoi să se refacă — la fel ca atunci când te rănești și pielea are nevoie de timp pentru a se repara. „Ca să ajuți procesul reparator, trebuie să cureți rana și să o lași să respire.

Același lucru e valabil și pentru mușchi”, spune Bree Banker, antrenor personal.

[citeste si]

În timp ce experții sfătuiesc, în general, să aștepți 48 de ore înainte de a antrena aceeași grupă de mușchi, Banker recomandă să faci o pauză chiar mai mare, mai ales dacă ai antrenamente intense.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel