Rafael Nadal continuă lupta la Madrid Open: Este totul pentru mine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Rafael Nadal s-a calificat în optimile de finală ale turneului Masters 1.000 Madrid Open.

Rafael Nadal își dovedește încă o dată valoarea, după ce l-a învins pe argentinianul Pedro Cachin (locul 91ATP), într-un meci maraton, de peste 3 ore, scor 6-1, (5) 6-7, 6-3. 

Astfel, fostul lider mondial s-a calificat în optimile de finală de la Madrid Open, turneu de 1.000 de puncte, de unde are 5 titluri, cel mai recent triumf ”acasă” fiind în 2017, după o finală disputată în fața lui Dominic Thiem.

"Unele momente au fost bune, altele mai puțin bune. Am găsit o cale de a trece mai departe. În setul al treilea, chiar și cu unele greșeli, am reușit să fiu un pic mai imprevizibil. Asta a schimbat meciul. Acum mă bucur. Să vedem cum mă trezesc mâine, nu? Nu știu ce să spun.

Zi de zi vedem ce se întâmplă... Mă bucur de faptul că joc acasă, înseamnă totul pentru mine. Încerc să fac tot posibilul să continui să visez. Mâine este o altă zi pentru a continua să visez și să joc în fața acestui public extraordinar. Este totul pentru mine”, a declarat Rafael Nadal, după victorie, în interviul de pe teren, citat de Eurosport.

În ”optimi”, ibericul, în vârstă de aproape 38 de ani, se va întâlni cu cehul Jiri Lehecka (locul 31 ATP).

Marcat de o serie de accidentări, cu luni întregi în care nu a mai evoluat, pentru Nadal fiecare meci pe care îl joacă este o bucurie. Înaintea turneului de la Madrid, Nadal se afla pe locul 512 ATP, iar în clasamentul Live ATP, după victoria de astăzi a urcat până pe locul 305 ATP.

De altfel, Nadal și-a anunțat retragerea de la mai multe turnee, în urmă cu două săptămâni a precizat că prezența sa la actuala ediție a turneului de la Barcelona a fost ultima din carieră.

Citește și: Turneul final al Billie Jean King Cup, într-un nou format, cu tablou eliminatoriu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel