Data publicării:

Antonescu: Băsescu se pregătește să negocieze cu Ponta

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp

Șeful Senatului Crin Antonescu a declarat, vineri seara, la Realitatea Tv, că Traian Băsescu face în prezent presiuni asupra lui Victor Ponta, pentru a putea negocia după alegeri numirea unor miniștri în guvernul ce se va forma după nouă decembrie.

”Aş considera absolut deplasat ca premierul să negocieze ceva cu preşedintele”, opinează liderul PNL.

Liberalul consideră că Victor Ponta va obține al doilea mandat de premier la Palatul Victoria, în acest context, președintele Traian Băsescu făcând presiuni pentru a negocia anumite posturi din Executiv. ”Eu cred că domnul Băsescu se pregăteşte pentru o victorie clară a USL, a unei majorităţi absolute la care nu mai poţi umbla să mai cumperi 10 deputaţi. Un 50% plus 1 stricto senso i-ar mai permite dlui Băsescu să spere, pentru că poţi intoarce 2 parlamentari, dar o victorie să spunem cu un 55% din mandate deja nu mai poate fi pusă în discuţie şi schimbată cumva şi se pregăteşte pentru o astfel de variantă încercând să facă toate presiunile care să-i deschidă spaţiu de negociere intimă să spun aşa cu premierul, care este şi va fi Victor Ponta. Traian Băsescu vrea să negocieze ceva, prezenţa cuiva sau nenumirea cuiva la un minister important. Premierul este şi va fi Victor Ponta”, spune Crin Antonescu.

Totodată, el apreciază că dorința de a duce negocieri pentru anumite ministere, e singura explicație pentru avertismentele voalate ale președintelui în legătură cu faptul că Victor Ponta nu va mai fi numit ministru după scrutinul de duminică. ”Ideea că e in continuare jucător, şi mai ales ar putea induce ideea, prin negociere (după alegeri - n.r), că victoria USL nu e totală şi ar putea fi administrată de domnia sa. Eu ştiu că nu are şansa acestei negocieri, că premierul actual şi viitor nu o va purta. Dar asta e singura explicaţie ce se poate da acestei insistenţe a lui Băsescu că nu îl va numi pe Victor Ponta. El a făcut azi portretul non-premierului”, a subliniat președintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel