ANM, prognoza meteo. VREMEA pe TREI LUNI: aprilie, mai, iunie 2018, pe regiuni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
ANM, prognoza meteo. VREMEA pe TREI LUNI: aprilie, mai, iunie 2018, pe regiuni Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat estimarea meteo pentru următoarele trei luni: aprilie, mai, iunie 2018. 

ANM, prognoza meteo. VREMEA pe TREI LUNI: aprilie, mai, iunie 2018, pe regiuni  Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

ANM, prognoza meteo. VREMEA în luna APRILIE 2018

ANM, prognoza meteo. VREMEA pe TREI LUNI: aprilie, mai, iunie 2018, pe regiuni În luna aprilie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai scăzute decât în mod normal. Media multianuală a lunii aprilie este de 9,3 grade Celsius. Vom avea 10 grade Celsius, media temperaturii aerului în sud, sud-est și vest. În restul țării, media este între 6 și 8 grade Celsius. 

ANM, prognoza meteo. VREMEA pe TREI LUNI: aprilie, mai, iunie 2018, pe regiuni Precipitațiile vor fi peste media multianuală toată luna. Ne așteptăm la ploi abundente, având în vedere că avem o medie multianuală lună a lunii aprilie de 51 l/mp. În luna aprilie 2018, media aceasta, specifică lunii care urmează este între 60 și 80 de l/mp. Prin urmare, precipitațiile vor fi abundente în toată țara, peste medie. Amintim că anul trecut în aprilie, inclusiv a nins. 

ANM, prognoza meteo. VREMEA în luna MAI 2018

ANM, prognoza meteo. VREMEA pe TREI LUNI: aprilie, mai, iunie 2018, pe regiuni În luna mai a anului 2018, temperatura medie a aerului va fi apropiată de normele perioadei în sud, sud-est și vest. Mediile vor fi sub norme în restul țării. Vor fi medii ale temperaturii aerului cuprinse între 10 și 14 grade Celsius în centru, nord, nord-est, sud-vest, mai scăzute decât în mod normal. 
 
ANM, prognoza meteo. VREMEA pe TREI LUNI: aprilie, mai, iunie 2018, pe regiuni Precipitațiile continuă să fie abundente și-n luna mai a anului 2018. În sud-est, local în sud și-n est vor fi încadrate în normă. În restul țării, vor fi precipitații peste ceea ce este normal pentru această perioadă. 
 
ANM, prognoza meteo. VREMEA în luna IUNIE 2018

ANM, prognoza meteo. VREMEA pe TREI LUNI: aprilie, mai, iunie 2018, pe regiuni Abia în luna iunie, putem spune că vreme începe să-și revină. Temperaturile medii ale aerului vor fi încadrate în normele perioadei. Vom avea o vreme specifică lunii iunie. Va fi chiar puțin mai cald decât este normal în sud, sud-est, local în vest. Sunt zona izolate în sud în care este depășită norma medie a perioadei cu 4 grade Celsius. 
 
Și precipitațiile se vor opri. În cea mai mare parte a țării, vom avea precipitații mai puține decât este normal în această perioadă. 
 
(w670)
 
[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel