ANM, noi avertizări de COD GALBEN - duminică, 10 octombrie. Alertă de NINSOARE la munte, prognoza meteo pentru București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Pixabay/ Vremea 9-10 octombrie 2021, prognoza meteo
foto Pixabay/ Vremea 9-10 octombrie 2021, prognoza meteo
ANM a emis o alertă meteo pentru județele Tulcea și Constanța. În vigoare, este o alertă meteo de vreme rece. Vezi și prognoza meteo specială pentru București. 

UPDATE 14:40: 

A fost emis Cod Galben de intensificări temporare ale vântului, care vor depăși la rafală 55-65 km/h pentru județul Caraş-Severin (Moldova Nouă, Oravița, Anina, Băile Herculane, Mehadia, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Prigor, Topleț, Iablanița, Sichevița, Cornea, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Eftimie Murgu, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Lăpușnicel, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița). Alerta intră în vigoare la ora 15:00 și este valabilă până la ora 21:00. 

UPDATE: Noi alerte emise de meteorologi, duminică, 10 octombrie: 

Cod Galben deintensificări ale vântului care vor depăși la rafală 60-70 km/h, până la ora 15:00, pentru județul Caraş-Severin (Moldova Nouă, Oravița, Anina, Băile Herculane, Mehadia, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Prigor, Topleț, Iablanița, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Eftimie Murgu, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Lăpușnicel, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici) 

Cod Galben de intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90-100 km/h, până la ora 09:00, în zona de munte, peste cota 1800, în județul Gorj

Cod Galben de intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90-100 km/h, până la ora 09:00, în zona de munte, peste cota 1800, în județele Caraș-Severin și Hunedoara. 

------ 

ANM a emis Cod Galben de intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor atinge 55 - 60 km/h, pentru zona de  litoral a județelor și Tulcea. Alerta meteo este valabilă până la ora 21:00. 

Rămâneți pe DCNews.ro și pe Facebook DCNews, pentru a afla ultimele informații despre vreme, direct de la Administrația Națională de Meteorologie. 

Informare meteo până luni, 11 octombrie. Zăpadă la munte

În vigoare, este o informare meteo de vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte (la peste 1500 m) și intensificări temporare ale vântului. Alerta meteo este valabilă până luni, 11 octombrie, la ora 10:00. 

”În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei. Va ploua în jumătatea sudică a țării pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie), iar sâmbătă și duminică (9 și 10 octombrie) mai ales în vest și sud-vest. La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15...25 l/mp, iar izolat în Banat și Oltenia 30...35 l/mp. Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60...70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45...60 km/h.” au anunțat meteorologii. 

Vezi și: FOTO A venit iarna. Ninsori abundente în mai multe locuri din țară. Romica Jurca: Ninsorile vor fi mai multe, mai consistente

A fost emisă și o prognoză meteo specială pentru București: ”Vremea va fi deosebit de rece pentru prima decadă a lunii octombrie. Vor fi temperaturi maxime de 12...14 grade și minime de 5...8 grade. Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a intervalului, iar mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie) va ploua. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge viteze, în general 40...50 km/h.” a anunțat ANM vineri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel