ANM, avertizări de Cod portocaliu și Cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 31 aug 2022, 10:10
WhatsApp
Administrația Națională de Meteorplogie a emis noi coduri de vreme extremă pentru perioada următoare.

COD GALBEN

În intervalul  31 august, ora 10:00 – 1 septembrie, ora 10:00,  în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp, iar pe alocuri vor fi vijelii și grindină.

Notă: Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.

COD PORTOCALIU

De asemenea, în intervalul  31 august, ora 12:00 – 1 septembrie, ora 10:00, în  cea mai mare parte a zonei montane și a Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sudul Banatului vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Cum va fi vremea în Bucureşti 

 

Vor fi perioade cu înnorări, averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelie şi grindină. Cantitățile de apă vor fi de 10...15 l/mp și izolat peste 20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16...18 grade.

Vezi și:  Vine toamna! Vremea în septembrie 2022. Gabriela Băncilă (ANM): Vor fi diferențe de cel puțin 10 grade Celsius

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?