Data publicării:

ANM, atenționare pentru cei care participă la evenimente în aer liber. De ce e important să-și țină telefonul deschis / „Poate fi salvator de vieți“ / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Florinela Georgescu, director de prognoze în cadrul ANM, a vorbit despre importanța mesajelor RO-ALERT.

Florinela Georgescu, director de prognoze în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a atras atenția asupra importanței mesajelor RO-ALERT, mai ales în cazul celor care participă la evenimente în perioada următoare.

„Noi facem prognoze speciale pentru manifestările culturale, mai ales atunci când participă un public numeros, când totul se desfășoară în aer liber, când ceea ce urmează a se desfășura depinde și de condițiile meteorologice“, a spus Florinela Georgescu.

„O furtună puternică poate crea panică și accidente, cum s-a întâmplat pe stadionul din Ploiești în perioada Cenaclului Flacăra“, a spus Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Motivul pentru care în București plouă uneori mai mult decât în zonele înconjurătoare. ANM, explicații privind efectul de „insulă de căldură“

De ce e important ca oamenii să-și țină telefoanele deschise

„Din punctul meu de vedere, ar fi normal ca astfel de evenimente nefericite să nu se mai producă, pentru că prognoza meteorologică este una mult mai performantă, deoarece ne bazăm pe modele fizico-matematice tot mai precise, pe o tehnică de calcul tot mai avansată și ne bazăm foarte mult și pe sistemul de avertizare meteorologică, pe sistemul RO-ALERT, care emite mesajele imediat ce emitem avertizările cod portocaliu și cod roșu.

Este foarte bine, mai ales când participăm la astfel de evenimente în aer liber, unde este multă lume, să ne informăm asupra prognozei meteo și să avem telefoanele deschise, astfel încât să lăsăm un mesaj RO-ALERT să-și facă treaba, pentru că poate fi salvator de vieți.

Este un sistem care s-a dezvoltat cu multe eforturi financiare și intelectuale. S-au făcut eforturi din partea multor instituții și ar trebui apreciat și folosit, pentru că poate fi salvator de vieți“, a spus, la DC News, Florinela Georgescu, director de prognoze la ANM.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Vremea la mare în perioada următoare. Florinela Georgescu (ANM), prognoza pentru litoralul românesc / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel