ANM, alertă meteo generală 4 - 7 august. Cod Galben de val de căldură: Temperaturi între 33 și 37 de grade - Harta județelor vizate
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 04 aug 2022, 10:09
WhatsApp
ANM a emis Cod Galben valabil până în 7 august 2022. 

Cod Galben până duminică

Alerta meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie este valabilă pentru zilele de 4, 5, 6, 7 august 2022. Meteorologii anunță val de căldură și disconfort termic ridicat. 

”În vestul și în sudul țării valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade” anunță meteorologii care adaugă: ”disconfortul termic se va menține ridicat si în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales în regiunile vestice și sudice”. 

Vezi în Galeria Foto județele vizate

Prognoza specială pentru București

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru Capitală, valabilă până duminică, la ora 21:00. 

G Ad:

”Va fi val de căldură persistent și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 33...34 de grade, iar cele minime de 19...20 de grade” anunță ANM. 

Vremea pe o lună, 1 - 29 august 2022

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 1 - 29 august.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarea lună. Dacă în săptămâna aceasta, vor fi valori apropiate de normalul perioadei, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând vestul și sud-vestul, în a doua săptămână de prognoză, 8 - 15 august, în toate regiunile vor fi temperaturi în mediile normale (posibil ușor mai ridicate prin vest). Din 15 august, revine canicula, mai arată prognoza săptămânii 15 - 22 august, iar tendința va continua și-n săptămâna următoare de prognoză, 22 - 29 august. 

Iată prognoza completă: 

1 - 8 august

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile vestice și sud-vestice, unde temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

8 - 15 august

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zonele montane, dar și deficitare în est și sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

15 - 22 august

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în zonele montane și sub-montane, precum și în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

22 - 29 august

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro