Animal sălbatic capturat pe străzile unui oraș pustiu din cauza restricțiilor de circulație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Un oraș rămas fără activitate, din cauza restricților de circulație, a devenit loc de plimbare pentru o pumă.

O pumă care părăsise munţii din jurul Santiago de Chile în căutare de hrană a fost prinsă marţi, în zori, pe străzile pustii din acest oraş, unde a intrat în vigoare o interdicţie de călătorie pe perioada nopţii, în cadrul eforturilor de a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, informează AFP.

Animalul sălbatic a fost capturat în Ńuńoa, un district preferat de clasa de mijloc, în timpul unei operaţiuni desfăşurate în comun de poliţie, Serviciul pentru Agricultură şi Zootehnie (SAG) şi personalul grădinii zoologice a oraşului.

"Aici este habitatul pe care l-au avut la un moment dat şi din care, într-un final, le-am eliminat", a explicat în cadrul unei conferinţe de presă Marcelo Giagnoni, director regional al SAG, referindu-se la extinderea capitalei chiliene, a cărei populaţie a ajuns la circa 7 milioane de locuitori. Puma, în vârstă de aproximativ un an, cu o greutate de circa 35 de kilograme, a fost transferată la grădina zoologică din Santiago, unde va fi reexaminată. "Animalul este sănătos", a adăugat Giagnoni.

Guvernul chilian a decretat duminică o interdicţie de circulaţie pe perioada nopţii, din cauza răspândirii noului coronavirus în această ţară, care marţi raportase un număr de 922 de cazuri de COVID-19 şi două decese. Chile a închis, de asemenea, graniţele sale terestre, aeriene şi maritime pe 18 martie, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel