Anglia iese treptat din lockdown, va anunța guvernul Johnson. Patru condiții pentru fiecare etapă
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Anglia va ieși treptat din lockdown-ul instaurat în a doua săptămână a anului 2021
Anglia va ieși treptat din lockdown-ul instaurat în a doua săptămână a anului 2021
Toate școlile din Anglia se vor redeschide pe 8 martie, ca parte a planului „precaut” în patru etape al premierului Boris Johnson de a renunța la starea de urgență din țară.

Conform BBC, Johnson va prezenta planul, discutat luni dimineața cu miniștrii săi, într-o conferință de presă de la ora 21 a României. Ministrul pentru Vaccinuri, Nadhim Zahawi, a transmis că lockdown-ul va fi ridicat treptat, iar patru condiții trebuie îndeplinite la fiecare etapă. Astfel, de pe 8 martie, toate școlile se vor redeschide, iar până la două persoane vor putea să se recreeze în spații publice deschise (n.r., băut cafeaua, picnic etc.).

Din 29 martie, până la 6 persoane sau maxim două familii vor putea să se întâlnească în spații deschise. Cele patru condiții care trebuie îndeplinite sunt: programul de vaccinare împotriva Covid-19 merge conform planului; dovezile arată că vaccinurile reduc suficient numărul de persoane care mor de Covid-19 sau au nevoie de tratament în spital; ratele de infecție nu provoacă mai multe internări în spitale; noi variante ale virusului nu schimbă riscul ridicării restricțiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel