Fabrica Nokia de la Jucu se închide. Angajaţii, anunţaţi că vor lucra până în decembrie şi vor fi plătiţi până în martie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
nokia_vakarcslorand
nokia_vakarcslorand

Angajaţii fabricii Nokia de la Jucu au fost anunţaţi de conducerea companiei că fabrica va mai funcţiona până la sfârşitul anului şi că oamenii vor fi plătiţi până în martie 2012.  La finalul şedinţei cu conducerea companiei, angajaţii au primit câte o hârtie prin care sunt anunţaţi că vor primi şi pachete compensatorii.

"Fabrica urmează să funcţioneze până la sfârşitul anului. Ne aşteptăm că veţi continua să fiţi angajaţi ai Nokia şi să fiţi plătiţi până la sfârşitul lunii martie 2012. Veţi beneficia de un pachet compensatoriu pe care îl vom comunica imediat după ce vom finaliza consultările. Până la sfârşitul anului, vom continua să muncim. Pentru aceasta am decis să asigurăm bonusuri suplimentare pentru dumneavoastră, în condiţiile în care ne vom atinge standardele de eficienţă şi de calitate ca şi până acum", se afirmă în scrisoarea către angajaţi.

De asemenea, conducerea Nokia i-a sfătuit pe angajaţi cum să discute cu ziariştii, spunându-le că, în cazul în care reporterii vor să vorbească cu ei pot să o facă, dând răspunsuri legate de sentimentele lor, dar i-a avertizat să nu împărtăşească informaţii confidenţiale legate de companie.

Nokia a anunţat, joi, că intenționează să închidă capacitățile de producție din Cluj până la sfârșitul anului 2011, întrucât fabricile Nokia de mare volum din Asia asigură beneficii mai mari in privința proximității și eficienței, potrivit unui comunicat transmis joi de companie. Aceasta este una dintre măsurile prin care Nokia intenţionează "ajustarea capacităţilor de producţie şi revigorarea operaţiunilor de producţie, pentru a servi mai bine reţeaua globală de clienţi, parteneri şi furnizori".

Compania estimează că intenția de a închide fabrica din Cluj, împreună cu ajustările din cadrul operațiunilor de distribuție și livrare, vizează aproximativ 2.200 de angajați. Schimbările planificate în cadrul diviziei Location & Commerce ar putea afecta aproximativ 1.300 de angajați.

"Aceste reduceri de personal vin în completarea măsurilor anunțate în aprilie și sunt programate să se producă până la sfârșitul anului 2012. În conformitate cu valorile companiei, Nokia va oferi angajaților afectați de reducerile planificate un program complex de sprijin. Nokia rămâne hotărâtă să acorde sprijinul său pentru angajați și comunitățile locale pe parcursul acestei schimbări dificile", se arată în comunicat.

Fabrica de la Jucu a fost înfiinţată în 2008, cu o investiţie de 60 de milioane de euro. În 2010, fabrica a avut un profit de 43 de milioane de euro. Tot în 2010, Nokia a fost al doilea mare exportator din România, după Dacia.

Citește și:

Nokia de România este la un pas de a fi închisă. Soarta fabricii se decide joi

Vreme: Nokia îşi mută fabrica în Moldova din motive strict economice, concernul are probleme

Bogdan Hossu: Sindicatele nu au ce să facă în cazul închiderii fabricii Nokia. Legislaţia nu le permite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel