Angajaţii Metrorex îşi vor striga nemulţumirile în faţa Guvernului. Aceștia anunță că se pregătesc de grevă generală
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Angajaţii Metrorex se pregătesc de grevă generală. Astăzi, vor striga în fața sediul Guvernului. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că au rămas fără tichete de masă până la sfârşitul anului.

Nemulţumiţi de faptul că Guvernul nu le-a ascultat cerințele, angajaţii Metrorex se pregătesc să intre în grevă generală.

Motivele principale sunt că aceștia îşi vor pierde bonurile de masă. Totodată, nu se vor mai acorda prime, nu se vor plăti orele de noapte sau sporul pentru lucrul în condiții speciale.

Contextul unei potențiale crize pleacă din decizia în care Guvernul a solicitat companiilor feroviare de stat care au deja pierderi să reducă cheltuielile. Angajaţii Metrorex au apelat la mai multe forme de protest în speranța că o să îi convingă pe guvernanţi să aplice o excepţie pentru ei.

Guvernul a mers mai departe cu forma actuală a legii, ignorând inițiativa angajaților Metrorex. În jurul orei 14:30, joi, angajaţii sunt pregătiți să-și strige din nou nemulțumirile. Dacă nici de această dată Guvernul nu va încerca să rezolve situația, aceştia susţin că ultimul pas este greva generală, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel