Angajat al unei benzinării din Germania, ucis de clientul căruia i-a cerut să poarte masca
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Angajat al unei benzinării din Germania, ucis de clientul căruia i-a cerut să poarte masca  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Angajat al unei benzinării din Germania, ucis de clientul căruia i-a cerut să poarte masca / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un angajat al unei benzinării din Germania a fost împușcat mortal, după ce i-a cerut unui client să poarte masca de protecție.

Un angajat al benzinăriei din orașul Idar-Oberstein, Renania-Palatinat, și-a pierdut viața după o dispută cu un client privind măsurile COVID-19, a declarat poliția. Potrivit raportului, un bărbat în vârstă de 49 de ani este suspectat că ar fi împușcat sâmbătă seara angajatul benzinăriei, din cauza faptului că i s-a cerut purtarea măștii.

Ce s-a întâmplat la benzinărie?

Bărbatul ar fi intrat în benzinărie pentru a face o achiziție fără a purta o mască de protecție și angajatul de 20 de ani i-a cerut să respecte regulamentul. Cei doi ar fi intrat într-o ceartă, care l-a determinat pe bărbatul fără mască să plece.

Dar, potrivit poliției, bărbatul ar fi revenit aproximativ o oră mai târziu. De data aceasta, purta o mască, dar a scos-o și cei doi bărbați au început o altă ceartă. Suspectul a scos apoi un revolver din buzunar și l-a împușcat pe tânărul de 20 de ani. Procurorul principal Kai Fuhrmann a declarat pentru DPA că victima a murit după ce a fost împușcată în cap. După incident, se spune că suspectul a fugit.

Ce a spus suspectul?

Autoritățile au ajuns la fața locului și au început căutarea bărbatului. Nu l-au prins, însă, a doua zi, tânărul de 49 de ani a intrat în secția de poliție și a mărturisit crima. Bărbatul ar fi spus ofițerilor că este împotriva măsurilor restrictive COVID-19 și că situația pandemiei coronavirusului l-a stresat foarte mult.

Se simțea încolțit și „nu vedea altă cale de ieșire” decât să dea un exemplu. Suspectul a considerat victima „responsabilă pentru situația generală, deoarece a aplicat regulile”.

Departamentul de poliție al orașului Trier a declarat că această crimă a fost primul incident legat de măsurile de coronavirus din zonă și din statul Renania-Palatinat.

Primarul din Idar-Oberstein, Frank Frühauf, și-a exprimat șocul și consternarea față de crimă. „Acesta este un act teribil, de neconceput, care sa întâmplat aici în Idar-Oberstein”, a spus el.

"O astfel de crimă este fără precedent. Va fi nevoie de timp pentru a putea trece peste", a adăugat el, potrivit DW.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel