Andrew Cuomo, guvernatorul din New York, acuzat de hărţuire
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Cuomo este acuzat deja de șase femei
Cuomo este acuzat deja de șase femei
Andrew Cuomo, guvernatorul din New York, a fost acuzat din nou de hărţuire, după ce mai multe afirmaţii ale sale au fost interpretate ca "flirt nesolicitat".

"Cred că la muncă mă joc şi fac glume care mi se par amuzante. Uneori îi tachinez pe oameni într-un mod care mi se pare prietenos, atât în  public, cât şi în privat", a declarat Cuomo într-un comunicat.

"Înţeleg acum că interacţiunile mele ar fi putut fi insensibile sau prea personale şi că unele comentarii, având în vedere poziţia mea, ar fi  putut avea efecte neintenţionate asupra unora. Îmi dau seama că unele  dintre lucrurile pe care le-am spus au fost interpretate greşit ca un  flirt nesolicitat. Dacă unii au avut această impresie, îmi pare sincer  rău", a adăugat el.

"Pentru a fi clar, nu am atins pe nimeni în mod necorespunzător, nici nu am făcut avansuri cuiva şi niciodată nu am vrut să fac pe cineva să se  simtă incomod", a spus Cuomo.

Acestea sunt primele scuze oferite de guvernatorul democrat, în funcţie  de 10 ani şi unul dintre cei mai puternici guvernatori din SUA, după  acuzaţiile de hărţuire prezentate pe un blog miercuri de una din fostele sale consiliere, scrie Agerpres.

Cuomo, acuzat că a sărutat o consilieră


Consiliera Lindsey Boylan, în vârstă de 36 de ani, a declarat că  guvernatorul a sărutat-o nesolicitat pe gură, i-a sugerat să joace  împreună poker pe dezbrăcate şi "a făcut numeroase eforturi pentru a o  atinge pe spate, braţe, picioare", în perioada în care a lucrat în  administraţia sa, între 2015 şi 2018.

O altă fostă colaboratoare, Charlotte Bennett, în vârstă de 25 de ani, a declarat sâmbătă pentru New York Times că în primăvara anului 2020  guvernatorul i-a făcut avansuri, ceea ce a făcut-o să nu se simtă  confortabil. Guvernatorul era atunci, ca urmare a intervenţiilor sale  publice zilnice urmărite de întreaga ţară, o vedetă în lupta împotriva  pandemiei de COVID-19.

Scuzele sale publice vin în momentul în care unii parlamentari din New  York, inclusiv din cadrul majorităţii democrate, i-au cerut demisia.
Mandatul său, al treilea, urmează să se încheie la sfârşitul anului  2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel