Baciu: România a obținut doar 50% din volumul planificat pentru această săptămână, cealaltă jumătate fiind alocată treptat până la sfârșitul lunii martie
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 21 ian, 20:24
Pfizer reduce la jumătate livrările de VACCINURI către unele țări din UE. Sursă foto: Pixbay
Compania Pfizer a anunțat că reduce la jumătate livrările de vaccinuri COVID-19 pentru unele țări din Uniunea Europeană.

Pfizer a redus în jumătate din volumul de vaccinuri COVID-19 pe care le va livra în unele țări din UE în această săptămână, au declarat oficialii guvernamentali, pe măsură ce frustrarea din cauza reducerii neașteptate a aprovizionării de către medicul american, informează Reuters.

„România a obținut doar 50% din volumul planificat pentru această săptămână, cealaltă jumătate fiind alocată treptat până la sfârșitul lunii martie, livrările revenind la normal începând de săptămâna viitoare“, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu. A fost o situație similară în Polonia, care a primit luni 176.000 de doze, o scădere de aproximativ 50% din ceea ce era de așteptat, au spus autoritățile.

Guvernul ceh se pregătea pentru întreruperea săptămânilor trecute, încetinindu-și campania de vaccinare la momentul începerii celei de-a doua doze de vaccinări. „Trebuie să ne așteptăm ca în următoarele trei săptămâni să existe o reducere a numirilor de vaccinare deschisă”, a declarat joi ministrul sănătății Jan Blatny reporterilor, livrările cu Pfizer scăzând cu aproximativ 15% în această săptămână și cu până la 30% pentru următoarele două săptămâni.

Pfizer și partenerul său german BioNTech au refuzat să comenteze reducerile dincolo de declarația lor săptămâna trecută, care a anunțat reduceri ale livrărilor în timp ce intensifică producția în Europa. Ieri, Italia a amenințat că va acționa în justiție împotriva Pfizer, potrivit TheGuardian.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro