Urmărește emisiunea live
Andreea Stroe, apel către Guvern: Fiul meu are diabet. Mă lupt pentru toți copiii bolnavi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Andreea Stroe
Andreea Stroe
Tragedia prin care trece jurnalista Antenei 3, Andreea Stroe, cu fiul său bolnav de la o vârstă fragedă de diabet, a determinat-o să inițieze o campanie prin care cere Guvernului o hotărâre prin care să fie ajutați toți copiii cu diabet din România. 

Andreea Stroe ne-a povestit cum fiul ei, Vlad, în vârstă de 15 ani, este bolnav de patru ani de această boală incurabilă și este dependent de insulină de la acea vârstă fragedă. "Copilul meu Vlad are 15 ani. A făcut diabet acum patru ani. Are diabet de tip 1. Copiii fac numai acest tip de diabet și sunt insulino-dependenți. De atunci, mi-am asumat să lupt pentru copiii bolnavi de diabet, ca să-mi fie mai ușor și să fiu și utilă pentru toți", ne-a povestit Andreea. 

 (w670)

"Diabetul nu e o joacă" 

Campania se numește "Diabetul nu e o joacă" și este inițiată de jurnalista Antenei 3, prin asociația fondată de Andreea Stroe în acest scop, "Suflet pentru Dulcinei". Campania are și o pagină de Facebook numită Coaliția pentru Diabet Juvenil unde se pot găsi toate informațiile. "Coaliția pentru Diabet Juvenil este un protocol între asociațiile de profil.  În România sunt 3500 de copii bolnavi de diabet. Mă lupt pentru acești copii. Fac un apel către guven să ne ajute cu hotărârea de guvern, care va ajuta toți acești copii. Fără ajutorul ministrilor Eugen Teodorovici și Sorina Pintea nu vom reuși nimic. Am făcut deja pași importanți. Asteptam aprobarea Hotărârii de Guvern care va ajuta copiii cu diabet", ne-a spus Adreea Stroe. 

Ce ar trebui să cuprindă hotărârea de Guvern

Andreea Stroe ne-a explicat că, în cazul acestei afecțiuni, copilul trebuie monitorizat permanent în ceea ce privește nivelul glicemiei. Iată câteva puncte importante ce ar trebui introduse în actul normativ. 

1. Echiparea copiilor cu senzori și pompe sau doar senzori, după caz
2. Tinerii peste 18 ani vor beneficia de noile tehnologii, dacă sunt înscriși într-o formă de învățământ. Vârsta maximă: 26 de ani
3. Adulții vor putea primi senzori în sistem de coplată.
4. Numărul de teste pentru adulți se upgradează la 200.
5. Se pregătesc Centrele care vor fi implicate în aceste proceduri de montare a senzorilor sau senzorilor cu pompă.

Urmăriți aici clipul campaniei "Diabetul ne e o joacă" în care toți copiii care apar în imagini sunt bolnavi de diabet. În centrul imaginii este Vlad, fiul jurnalistei Andreea Stroe:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel