Data actualizării:
Data publicării:

Andreea Sava, alimentele care stimulează metabolismul

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Andreea Sava, ce carențe din organism indică fiecare poftă
Andreea Sava, ce carențe din organism indică fiecare poftă
Andreea Sava a scris pe blogul personal despre alimentele care stimulează metabolismul.

Andreea Sava a prezentat următoarele alimente:

Ceai verde

Ceaiul verde este o sursă importantă de antioxidanți dar și de catehine, despre care există mai multe studii că stimulează procesele metabolice. De asemenea, polifenolii stimulează termogeneza organismului (procesul de generare de căldură), lucru care se face cu un consum suplimentar de calorii.

Alimente cu grăsimi bune

Grăsimile saturate și grăsimile trans încetinesc rata metabolică și duc la rezistență la insulină.  Fructe și legume organice

Adică cele crescute fără pesticide. Alimentele procesate și cele non-organice conțin chimicale care pot interfera cu procesele metabolice.

Ardei iuți

Măresc procesul de termogeneză al organismului despre care am explicat că se traduce printr-un consum mai mare de calorii. Intensifică procesele metabolice și induc senzația de sațietate.

Cafea

Băută cu măsură, cafeaua și alte băuturi care conțin cofeină intensifică metabolismul prin stimularea sistemului nervos central. Atenție, însă! Excesul produce efectul contrar.

[citeste si]

Alimente bogate în proteine

Organismul depune un efort mai mare pentru descompunerea proteinelor deci consumă mai multă energie iar rata de absorbție a nutrienților e mai mare. Ele, însă, trebuie să provină din surse sănătoase.  

Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel